Foto: Shutterstock
Jelgavas prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu, kurā persona apsūdzēta par psihotropās vielas jeb "spaisa" iegādi, glabāšanu un realizāciju izglītības iestādes teritorijā.

Portālu "Delfi" Ģenerālprokuratūrā informēja, ka apsūdzētais personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, lielā apmērā, realizācijas nolūkā neatļauti iegādājies, glabājis, kā arī realizējis psihotropās vielas izglītības iestādes teritorijā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais realizācijas nolūkā no pirmstiesas izmeklēšanā nenoskaidrotas personas iegādājās ne mazāk kā 32,4 gramus zaļas krāsas augu valsts izcelsmes vielu, kas satur psihotropo vielu 5F – AMB. Tāpat realizācijas nolūkā iegādāti gandrīz 21,39 grami pulverveida vielas, kas satur 5F – AMB. Apsūdzētais psihotropās vielas nelikumīgi glabājis pie sevis.

Turpinot noziedzīgās darbības, psihotropo vielu realizācijas nolūkā apsūdzētais telefoniski sazinājies ar savu paziņu un piedāvājis viņam piedalīties "spaisa" realizēšanā, sadalot lomas. Kā norādīja prokuratūrā, process pret paziņu izdalīts atsevišķā lietvedībā.

Turpmākajā darbībā iesaistījās speciālā izmeklēšanas eksperimenta dalībnieks.

Viņš pēc tam, kad no viņa saņēma 20 eiro banknoti, tika informēts par vielas atrašanās vietu – kādas izglītības iestādes teritorijā pie transformatora ēkas.

Apsūdzība celta par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 253.1 panta 3.daļā - par narkotisko un psihotropo vielu realizāciju lielā apmērā organizētā grupā un izglītības iestādes teritorijā. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Lieta nodota izskatīšanai Jelgavas tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!