Foto: Reuters/Scanpix

Pirmdien, 2.martā, Rīgā, Pulkveža Brieža ielā, notikusi mobilā telefona zādzība, bet neilgi pēc tam Valsts policija jau aizturējusi ļaundari – 1996.gadā dzimušu jaunieti, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Ap pulksten 22 Rīgas Ziemeļu iecirkņa darbinieki saņēmuši izsaukumu uz Pulkveža Brieža ielu, kur notikusi zādzība.

Pēc ierašanās policisti noskaidrojuši, ka brālis un māsa – 1999.gadā dzimis puisis un 2000.gadā dzimusi meitene – braukuši sabiedriskajā transportā.
Transportlīdzeklis pieturā atvēris durvis, un kāds jaunietis puisim no rokām izrāvis mobilo telefonu. Pēc noziedzīgās darbības jaunietis meties bēgt.

Savukārt visā notiekošajā puiša māsa nav apjukusi, bet gan sākusi skriet pakaļ ļaundarim. Zaglis nav spējis aizbēgt, tāpēc pēc kāda laika apstājies un atdevis meitenei nozagto telefonu. Atguvusi brālim piederošo tālruni, meitene atgriezusies sabiedriskā transporta pieturā, skaidro policija.

Notiekošo redzējusi arī kāda automašīnas vadītāja, kura brālim un māsai piedāvājusi palīdzību ļaundara notveršanā. Sieviete izsaukusi policiju un aplūkoja tuvējo apkārtni, pārvietojoties ar automašīnu.

Pēc neilga laika notikuma vietā ieradusies arī policija. Kopā ar cietušajiem jauniešiem un izpalīdzīgo automašīnas vadītāju likumsargi pamanījuši un notvēruši 1996.gadā dzimušo zagli. Jaunietis jau iepriekš tiesāts par zādzībām un narkotisko vielu lietošanu.

Garnadzis savu vainu zādzībā atzinis.

Par zādzību nelielā apmērā sākts kriminālprocess.

Trešdien aizturētajam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.
Valsts policija izsaka pateicību vērīgajai un izpalīdzīgajai automašīnas vadītājai, kura palīdzējusi notvert zagli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!