Foto: Publicitātes foto
Pret Rīgas mēra Nila Ušakova padomnieku Jāni Dzanuškānu par 35 000 eiro vērto izstrādāto apšaubāmas kvalitātes pētījumu disciplinārlieta netiks sākta.

Zvērinātu advokātu padomes pārstāvis Jānis Rozenbergs pastāstīja, ka disciplinārlieta netiks sākta, jo pētījuma pasūtītājs Rīgas dome par Dzanuškāna izstrādāto pētījumu pretenzijas nav cēlusi.

Savukārt, runājot par biedrības "Delna" iesniegumā minēto, ka pētījumā vērojams plaģiāts, Rozenbergs skaidroja, ka autortiesību pārkāpumu esamību lemj tiesa, tāpēc, ja "Delna" saskata plaģiātu, tai būtu jāvēršas tiesā.

Jau vēstīts, ka par divu mēnešu darbu dome Dzanuškānam samaksāja 35 tūkstošus eiro, taču, kad pētījums tika publiskots, atklājies, ka lielu daļu no tā aizņem tiesu materiālu izraksti un citāti no internetā pieejamiem dažādu organizāciju pētījumiem.

Dzanuškāns iepriekš paziņoja, ka veiks ziedojumu organizācijai "Delna" pēc tam, kad tā iniciēja viņa pētījuma kvalitātes izvērtēšanu. Pēc izvērtēšanas atklājās, ka tas ir nekvalitatīvs, un Dzanuškāns ceturtdien Rīgas domei naudu atdeva.

Sabiedrība par atklātību "Delna" nepieņems Jāņa Dzanuškāna ziedojumu tūkstoš eiro apmērā un dēvē to par ņirgāšanos pret organizāciju, iepriekš sacīja "Delnas" direktors Gundars Jankovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!