Foto: LETA

Valsts policija trešdien, 25.martā, pēc divu automašīnu avārijas Aizkraukles pagastā nogādāja medicīnas iestādē Aizkraukles prokuratūras prokurori un policistu, lai pārbaudītu, vai viņi lietojuši alkoholu. Abi atradušies vienā no negadījumā iesaistītajām automašīnām, taču no alkohola pārbaudes atteicās.

Portāls "Delfi" apkopo gadījumus, kad policijas darbinieki pieķerti braucam dzērumā.


Foto: DELFI

2004.gada
janvāra vidū pamatīgi iereibis policists Talsu rajonā, autoceļa Talsi-Stende-Kuldīga 24.kilometrā, izraisīja satiksmes negadījumu
, kurā bija iesaistītas trīs automašīnas. Avārijā miesas bojājumus guva cits policijas darbinieks un viņa 12 un 14 gadus vecās meitas.

Toreiz 1966.gadā dzimušā Kuldīgas rajona policijas pārvaldes iecirkņa inspektora organismā tika konstatētas 2,69 promiles alkohola. Policists nebija spējis novaldīt savu auto "Nissan Sunny", tas iebrauca pretējās kustības joslā un saskrējās ar pretimbraucošo auto "Volkswagen Golf".

Savukārt aiz iereibušā policista braucošās automašīnas "Volkswagen Jetta" vadītājs, Kuldīgas rajona policijas pārvaldes darbinieks, mēģināja izvairīties no sadursmes ar avarējušajām automašīnām, strauji griežot stūri pa labi. Auto iebrauca grāvī un apgāzās.


Foto: DELFI

2006.gada decembrī
Liepājā avāriju izraisīja iereibis Liepājas pilsētas un rajona Policijas pārvaldes policists
. Toreiz pašvaldības policijā informēja, ka avārija notika ap pulksten 22:49. Kārtības sargs bija braucis ar privāto automašīnu "VW Golf", pārsniedzis ātrumu un uzbraucis apmalei. Savukārt pēc tam automašīna iebrauca ceļa zīmē.

Policista izelpā toreiz konstatēja 2,08 promiles alkohola. Turklāt viņš automašīnu vadīja bez vadītāja apliecības.


Foto: DELFI

Bauskas pilsētas un rajona policijas pārvaldes Kārtības policijas priekšnieks Uģis Spalis 2007.gada novembra naktī izraisīja
avāriju, sasitot dienesta automašīnu, un mēģināja izvairīties no atbildības
.

Uz notikuma vietu izbrauca Ceļu policija. Pēc LTV raidījuma "De Facto" ziņotā, policisti bijuši savstarpēji pazīstami un mēģinājuši noslēpt, ka Spalis bijis alkohola reibumā. Tādēļ uz slimnīcu analīžu veikšanai aizvests cits cilvēks ar tādu pašu asinsgrupu. Vēlāk izrādījies, ka minētajam vīrietim un Spalim ir atšķirīgi rēzus rādītāji.


Foto: LETA

2010.gada maija
sākumā avāriju, braucot dzērumā, izraisīja Valsts policijas Ventspils iecirkņa policists Aleksandrs Beļackis
. Pēc negadījuma viņš mēģināja aizbēgt, bet pēc tam uzbruka savam tiešajam priekšniekam.

Avārija notika Durbes un Augusta ielas krustojumā - Beļackis ar savu personīgo automašīnu "Volvo" iebrauca pretējā braukšanas joslā un sadūrās ar divām automašīnām. Portāls "Ventas Balss" toreiz ziņoja, ka avārijas vietā ieradās Ventspils ceļu policija, kas sāka sastādīt protokolu, taču Beļackis pēkšņi sāka bēgt. Pēc aptuveni 300 metriem bēglis tika aizturēts.



2012.gada
vasarā Liepājā bijušais policijas darbinieks, dzērumā ar automašīnu bēgot no ceļu policistiem,
izraisīja vairākus ceļu satiksmes negadījumus. Pārkāpēja aizturēšanai policisti bija spiesti pielietot ieroci.

Bēgot no policijas, bijušais likumsargs iebrauca gan puķu dobē, gan krūmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!