Foto: PantherMedia/Scanpix

Ugunsgrēkā Ropažu novadā naktī uz piektdienu cietuši divi vīrieši, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukumu uz Ropažu novada Tumšupi ugunsdzēsēji saņēmuši pulksten 00:06. Tur trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva lodžijā degušas sadzīves mantas četru kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cietis 60 gadus vecs un 38 gadus vecs vīrietis. Abi cietušie bija saindējušies ar degšanas produktiem.

Savukārt pulksten 21:47 ugunsdzēsēji devušies dzēst ugunsgrēku Līvciema ielā, Rīgā. Pēc ierašanās notikuma vietā ugunsdzēsēji secinājuši, ka 60 kvadrātmetru platībā deg divstāvu dārza māja.

Ugunsgrēku dienesta darbinieki likvidējuši pulksten 23:37.

Kā liecina VUGD apkopotie dati, aizvadītajā nedēļā ugunsdzēsēji vairākkārt dzēsuši ugunsgrēkus, kuri, visticamāk, izcēlušies bez uzmanības uz pīts atstāta ēdiena dēļ. Arī ceturtdien, 26.martā, ugunsdzēsēji steigušies dzēst trīs šādus ugunsgrēkus.

VUGD aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un bez pieskatīšanas neatstāt, piemēram, ēdienu uz plīts. Ugunsdzēsēji norāda, ka vairāk nekā pusi no mājokļu ugunsgrēkiem izraisa ēdienu gatavošana. Lai izvairītos no iespējamās ugunsnelaimes, VUGD iesaka ierīkot dūmu detektorus. Pēc ugunsdzēsēju teiktā tas ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā pasargāt mājas un līdzcilvēkus no ugunsgrēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!