Foto: AP/Scanpix
Sestdien, 4.aprīlī, Rīgā vīrietis un sieviete izmantojuši kādas uz ielas sastaptas meitenes laipnību – viņi lūguši meitenei aizdot telefonu, lai varētu steidzami piezvanīt, taču telefonu nozaguši un aizbēguši.

Kā portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā, Rīgas Teikas iecirkņa darbinieki tikuši informēti, ka Vējavas ielā pie kādas meitenes pienākušas divas nezināmas personas – vīrietis un sieviete. Abi lūguši meitenei aizņemties viņas mobilo telefonu, lai steidzami piezvanītu. Ieguvuši kāroto mobilo tālruni, abi ļaundari aizbēguši no notikuma vietas.

Noskaidrojuši abu personu pazīmes, policisti sāka viņu meklēšanu. Nākamajā dienā, 5.aprīlī, patruļpolicijas darbinieki Rīgas centrā uz ielas pamanījuši aprakstam līdzīgas personas. Pārbaudot abu personības, policisti pie sievietes un vīrieša atrada iepriekšējā dienā nozagto mobilo telefonu.

1992.gadā dzimušo sievieti un 1984.gadā dzimušo vīrieti policija aizturējusi. Viņi abi jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par zādzībām un narkotisko vielu lietošanu, norāda Valsts policija.
Patlaban policijā sākts kriminālprocess par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu aizturētajiem var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Nozagtais mobilais telefons drīzumā tiks atdots tā likumīgajai īpašniecei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!