Foto: DELFI

Lieldienu brīvdienās Rīgā šauts uz Valsts policijas darbinieku, LNT raidījumā "900 sekundes" teica Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Viņš atzina, ka vainīgie aizturēti. Incidents noticis, likumsargam pildot darba pienākumus.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins, naktī uz pirmdienu,6.aprīli, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Speciālo uzdevumu bataljona (SUB) darbinieki Rīgā, Prūšu ielā, aizturējuši divus agresīvi noskaņotus vīriešus. Viens no viņiem policistu virzienā raidījis vairākus šāvienus.

Nolūkā neitralizētu bīstamās personas SUB darbinieki raidījuši atbildes šāvienus no dienesta ieroča. Pēc tā abus vīriešus policjas darbiniekiem izdevies aizturēt.

Ap pulksten 1:00 policija saņēmusi izsaukumu uz kopmītnēm Prūšu ielā, notikušā apstākļus sīkāk skaidro Valsts polciija. Zvanītājs ziņojis, ka viņa istabā pirmajā stāvā cenšas ielauzties divi agresīvi noskaņoti vīrieši. Sākumā vīrieši mēģinājuši iekļūt telpā pa logu, bet pēc tam - pa istabas durvīm. Turklāt viens no agresīvajiem vīriešiem esot bruņojies ar šaujamieroci.

Uz notikuma vietu izbraukusi SUB ekipāža. Pēc ierašanās kopmītņu ēkā policijas darbinieki kāpņu telpā ieraudzījuši abus vīriešus, kuri centušies ielauzties kādā no kopmītņu istabām.

Ieraugot policijas darbiniekus, vīrieši nav pakļāvušies aicinājumam apstāties, un viens no viņiem ar šaujamieroci sācis šaut uz policistiem.

Lai neitralizētu agresīvo vīrieti, policisti raidījuši šāvienus uzbrucēja virzienā. Rezultātā 1986.gadā dzimušais vīrietis ievainots un nogādāts slimnīcā. Turpat uz vietas policisti aizturējuši arī otru persona – 1989.gadā dzimušu vīrieti. Viņš nogādāts īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Policijā pret abiem aizturētajiem sākti kriminālprocesi par huligānismu, ja tas izdarīts, lietojot ieročus, kā arī par uzbrukumu un pretošanos varas pārstāvim. Policija patlaban turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu pārējos lietas apstākļus.

Pašlaik 1986.gadā dzimušais vīrietis policijas uzraudzībā atrodas slimnīcā, savukārt otrs aizturētais joprojām atrodas izolatorā. Šodien policija lūgs tiesu abiem vīriešiem kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!