Foto: DELFI
Liepājas tiesā 13.maijā lietā pret organizācijas "Dzimtā valoda" līderi Jevgēņiju Osipovu par Latvijas valsts karoga zaimošanu interneta vietnē "Facebook" paredzēts sākt tiesu debates, uzzināja tiesa.

Plānots, ka tiesas sēde sāksies plkst.10.

Tiesas sēdē iepriekš liecību sniedzis politiskais aktīvists, partijas "Par dzimto valodu" un biedrības "Russkaja Zarja" viens no līderiem Illarions Girss. Uz tiesas sēdi nebija ieradies liecinieks no apsūdzības uzturētāja puses.

Apsūdzētais vīrietis sociālā tīkla tīmekļa vietnē publicējis Latvijas karogu, kurš lietots dekoratīvos nolūkos un kuram atbilstoši likumam ir valsts simbola statuss, pievienojot zaimojošus komentārus krievu valodā. Ar savu rīcību, tekstu ievietojot interneta vietnē, kas ir pieejama tūkstošiem reģistrēto lietotāju, viņš publiski zaimojis valsts karogu kā Latvijas valsts simbolu.

Pēc apsūdzības izsniegšanas apsūdzētais vainu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā nav atzinis.

Saskaņā ar Latvijas valsts karoga likumu lentes Latvijas valsts karoga krāsās un krāsu proporcijās neatkarīgi no to lieluma, materiāla un lietošanas veida ir uzskatāmas par Latvijas valsts karoga lietošanu dekoratīvos nolūkos, līdz ar to bauda tādu pašu tiesisko aizsardzību kā Latvijas valsts karogs, un tām ir valsts simbola statuss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!