Foto: DELFI
Aizvadītajā diennaktī Latvijā ceļu satiksmes negadījumos cietuši seši gājēji un riteņbraucēji, informē Valsts policijas, sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā specialiste Diāna Lūkina.

Kopumā diennakts laikā fiksēti 87 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 12 cilvēki, no kuriem seši ir gājēji vai riteņbraucēji.

Daugavpilī, Jātnieku ielā, 1968.gadā dzimis vīrietis, vadot "BMW 530", notrieca gājēju - 1965.gadā dzimušu vīrieti, kurš nogādāts slimnīcā. Savukārt Rīgā, Piedrujas un Vietalvas ielu krustojumā, uz gājēju pārejas "Audi" un "Cadillac" automašīnu avārija, kuras rezultātā "Cadillac" uzbrauca velosipēdistei, kura šķērsoja brauktuvi pa gājēju pāreju. 1990.gadā dzimusī velosipēdiste pēc negadījuma ievietota slimnīcā.

Tikmēr Ikšķilē, Skolas ielā, 2000. gadā dzimis zēns, vadot velosipēdu, šķērsoja gājēju pāreju, kur notika sadursme ar "Opel Zafira". Velosipēda vadītājs nogādāts slimnīcā. Rīgā, Lidoņu iela, 1989.gadā dzimis vīrietis, braucot atpakaļgaitā, ar "Renault" uzbrauca gājējai, kura pārvietojās pa trotuāru. 1946.gadā dzimusī sieviete negadījumā guva traumas un nogādāta slimnīcā.

Rīgā, Malienas ielā, notika sadursme starp "Audi" un motociklu "Yamaha". Motocikla vadītājs, 1984.gadā dzimis vīrietis, nogādāts slimnīcā.

Savukārt Latgalē, Riebiņu novadā Sprindžos, 1967.gadā dzimis vīrietis, izvairoties no sadursmes ar suni, kurš skrēja pāri ceļam, nokritis no motocikla "Suzuki". Pēc negadījuma vīrietis nogādāts slimnīcā.

Ceļu policijas darbinieki diennakts laikā par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā vai narkotisko vielu iespaidā sodījusi 12 šoferīšus, bet 218 vadītāji sodīti par ātruma pārsniegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!