Foto: PantherMedia/Scanpix

Prokuratūra nodevusi Liepājas tiesai krimināllietu, kurā kāds uzņēmumu darbinieks apsūdzēts par komunālajiem maksājumiem domātu 190 464 eiro piesavināšanos, informē prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Apsūdzētais vīrietis bija divu uzņēmumu, kas nodarbojas ar nekustamā īpašuma izīrēšanu un pārvaldīšanu un ēku uzturēšanu, atbildīgais darbinieks, kuram bija tiesības pieņemt lēmumus, kas saistoši citām personām, un tiesības rīkoties ar uzņēmuma mantu un finanšu līdzekļiem.

Tā atbilstoši noslēgto pārvaldīšanas līgumu nosacījumiem dzīvokļu īpašnieki norēķinājās ar apsaimniekotāju par saņemtajiem komunālajiem pakalpojumiem.

Apsūdzētais, ļaunprātīgi izmantojot savas pilnvaras, saņemtos maksājumus un sociālos pabalstus par komunālajiem pakalpojumiem pilnā apjomā nepārskaitīja tālāk komunālo pakalpojumu sniedzējiem, bet, mantkārīgu tieksmju vadīts, piesavinājās, izmantojot tos pēc saviem ieskatiem.

Tādā veidā apsūdzētais prettiesiski ieguva viņa pārziņā esošos svešus naudas līdzekļus par kopējo summu vairāk nekā 190 464 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!