Foto: Valsts policija
Valsts policija (VP) septembra sākumā aizdomās par sutenerismu aizturējusi precētu pāri, kurš vairāku masāžas salonu piesegā organizējis seksuālu pakalpojumu sniegšanu, portāls „Delfi” uzzināja policijā.

Septembrī Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde (ONAP) aizturējusi divas noziedzīgas grupas aizdomās par sutenerismu. Vienā gadījumā aizturētas četras personas, bet otrā gadījumā – precēts pāris.

Abās lietās kopā veiktas 16 sankcionētas kratīšanas un aizvērtas astoņas adreses, kurās tika sniegti seksuāla rakstura pakalpojumi par maksu.

Kā informē policijā, pirmā aizturēšana notikusi 2.septembrī un tad aizdomās par sutenerismu personu grupā policijas darbinieki aizturējuši precēto pāri – 1971. gadā dzimušu vīrieti un 1958. gadā dzimušu sievieti. Abas personas bija noorganizējušas legālu biznesu - vairākus masāžas salonus, kuru piesegā tika sniegti seksuālie pakalpojumi par maksu.

Likumsargi noskaidrojuši, ka klienti šīm vietām piesaistīti ar speciāli izveidotas mājaslapas starpniecību. Tajā nekas nav liecinājis par aizliegto rūpalu. Zvanot uz reklāmā norādīto tālruni, bijis iespējams pieteikties arī uz “pikantākiem pakalpojumiem”, skaidro policija.

ONAP darbiniekiem izdevies noskaidrot, ka vīrietis pārsvarā nodarbojies ar klientu piesaisti. Savukārt sieva savu vīru atbalstījusi, kā arī pati iesaistījusies klientu apkalpošanā.
Otrā aizturēšana notikusi 22. septembrī, kad policija aizturējusi četru personu organizētu noziedzīgu grupu – 1952. gadā dzimuši organizatoru un trīs 37 līdz 54 gadus vecas sievietes.

Organizatoram kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, bet grupas dalībniecēm piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. ONAP darbinieki noskaidrojuši, ka arī iesaistītajām sievietēm lomas bija sadalītas. Divas sievietes strādājušas par nelegālo iestāžu administratorēm, bet viena bijusi grāmatvede un palīdzējusi slēpt pēdas no tiesībsargājošajām iestādēm.

Policija noskaidrojusi, ka šo personu pārraudzībā bijušas trīs adreses. Seksuālie pakalpojumi sniegti kādā masāžas salonā, pirtī un dzīvoklī. Šajās vietās klienti piesaistīti gan ar interneta starpniecību, gan ar taksistu starpniecību, kas interesentus veduši uz seksuālo pakalpojumu sniegšanas vietām.

Abi minētie grupējumi savu noziedzīgo darbību bija izvērsuši Rīgas pilsētā un ar to nodarbojušies jau vismaz desmit gadus. Viens no abu grupējumu organizatoriem jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā gan par līdzīga rakstura nodarījumiem, gan par mantiska rakstura noziegumiem.

Pirmajā gadījumā pret abām personām sākts kriminālprocess par sutenerismu personu grupā. Par to likumā paredzēts līdz pat astoņus gadus ilgs cietumsods.

Savukārt otrajā gadījumā kriminālprocess sākts par sutenerismu organizētā grupā, par ko likumā paredzēts līdz pat 15 gadus ilgs cietumsods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!