Liepājas tiesa pirmdien kādam taksistam piesprieda divu gadu ilgu nosacītu sodu par sutenerismu, informēja Liepājas tiesā.

1968.gadā dzimušais Viktors Č. ar sutenerismu nodarbojies sešus gadus - no 2004.gada līdz šā gada 21.aprīlim, kad viņš aizturēts.

Saskaņā ar apsūdzību viņš organizējis intīmpakalpojumu sniegšanu - pieņēmis klientu zvanus, vienojies par pakalpojumu, kā arī samaksu un prostitūtas izvadājis pie klientiem. Par stundu ilgu intīmpakalpojumu klienti maksājuši 30 latu, no kuriem 17 lati palikuši prostitūtai, bet 13 latu suteners paturējis sev.

Vīrietis pēc aizturēšanas, kā arī tiesā savu vainu pilnībā atzina. Viņa automašīnai "VW Passat", ar kuru izvadātas prostitūtas, uzlikts arests.

Dažas dienas pēc tam, kad vīrietis no īslaicīgās aizturēšanas atbrīvots, viņš kādā firmā iestājies darbā par taksometra vadītāju un atslēdznieku.

Vīrietis iepriekš nav sodīts, viņa apgādībā ir divi nepilngadīgi bērni.

Prokurore Ligita Arāja tiesai lūdza vīrieti sodīt ar triju gadu ilgu nosacītu sodu, ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem, konfiscējot automašīnu.

Tomēr tiesa nolēma vīrietim piespriest divu gadu nosacītu sodu, ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem, bez mantas konfiskācijas. Spriedumu var pārsūdzēt desmit dienu laikā.

Liepājā ilgus gadus neviens nebija aizturēts par sutenerismu.

Prokurore atzina, ka par iedzīvošanos uz prostitūtu rēķina neviens nav tiesāts aptuveni desmit gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!