Foto: F64
Valsts policija prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nodevusi krimināllietu pret kādu 1959. gadā dzimušu vīrieti, kurš vēlējies par samaksu stāties dzimumattiecībās ar it kā 15 gadus vecu jaunieti, portālu “Delfi” informēja policijas preses pārstāvis Dairis Anučins.

Kriminālprocess sākts 2015. gada martā, kad paralēli notikušā, bet savstarpēji nesaskaņotā Latvijas Televīzijas raidījuma “Aizliegtais paņēmiens” eksperimenta un kriminālpolicijas darba rezultātā pieķerti vairāki vīrieši, kuri vēlējušies it kā 15 gadus vecam jaunietim maksāt par seksu.

Citās līdzīgās epizodēs policija vēl turpina pirmstiesas izmeklēšanu.

Jau ziņots, ka raidījums publicēja it kā 15 gadus veca puiša sludinājumu, kurā jaunietis paudis vēlmi stāties dzimumattiecībās par samaksu. Toreiz uz tikšanos ar jaunieti ieradās pieci vīrieši. Savukārt Rīgas kriminālpolicija saistībā ar notikušo sāka kriminālprocesu un no visām personām, kuras atsaucās uz piedāvājumu un ieradās pie jaunieša, pieņēma paskaidrojumus.

Kriminālprocess sākts, pamatojoties uz Kriminālprocesa likuma 370. panta 2. daļu. Tas paredz, ka kriminālprocesu var sākt, ja ziņas satur informāciju par iespējamu notikušu noziedzīgu nodarījumu, un tās ir iespējams pārbaudīt tikai ar kriminālprocesa līdzekļiem un metodēm.

Kriminālprocesā policija vērtējusi iegūto informāciju un vākusi pierādījumus. Patlaban izdalīti vairāki atsevišķi kriminālprocesi. Viens no tiem ir pret 1959. gadā dzimušu vīrieti. Šis kriminālprocess nosūtīts Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai. Policija vīrieti lūdz saukt pie atbildības par mēģinājumu veikt seksuāla rakstura darbības ar personu, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu.

Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!