Foto: AFI
Naktī no 14. uz 15. martu Kaplavas pagastā par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu robežsargi aizturējuši piecus Vjetnamas pilsoņus un vienu personu pārvietotāju, Krievijas pilsoni, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzē.

Pirmdienas naktī, pārbaudot Baltkrievijas kolēģu sniegto informāciju un veicot robežas apsekošanu, Kaplavas robežapsardzības nodaļas robežsargi konstatējuši valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas pazīmes.

Netālu no notikumu vietas aizturēti četri robežu nelikumīgi šķērsojuši Vjetnamas pilsoņi. Iesaistot papildu robežsargus, kinologu ar dienesta suni, kā arī helikopteru, pāris stundas vēlāk tika aizturēts personu pārvietotājs – Krievijas pilsonis – un vēl viens Vjetnamas pilsonis.

Par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu personu grupā uzsākts kriminālprocess. Likumpārkāpējiem, kas pēc viņu teiktā, bija devušies labākas dzīves meklējumos – strādāt algotu darbu Vācijā, Polijā vai Lielbritānijā, tagad draud brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs, vai arī naudas sods.

Likumpārkāpēji "Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības līgumā par Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas režīmu" noteiktajā kārtībā nodoti Baltkrievijas kompetentajām iestādēm.

Kopš gada sākuma šis ir otrais gadījums, kad robežsargi konstatē valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu. Šogad pirmā valsts robežas nelikumīga šķērsošana tika konstatēta uz Latvijas – Krievijas robežas šī gada 1. februāra rītā, kad Zaļesjes pagastā tika aizturēti četri Vjetnamas pilsoņi un viens personu pārvadātājs, Krievijas pilsonis.

Jāatzīmē, ka pēc Krievijas kolēģu sniegtās informācijas, arī viņi ir novērsuši 2 nelikumīgas Krievijas – Latvijas valsts robežas šķērsošanas gadījumus un kopumā aizturējuši 37 Vjetnamas pilsoņus un vairākus personu pārvadātājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!