Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicija saņēmusi iesniegumu no SIA "Rīgas satiksme" par iespējamu krāpšanu uzņēmuma autostāvvietu apmaksas automātos, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Policisti atklājuši, ka stāvvietas apmaksas automātos ielikti polietilēna maisiņi, tādējādi neļaujot iemestajām monētām iekrist kasē.

Vēloties samaksāt par stāvvietu, cietušie stāvvietas klienti automātā metuši monētas, taču pretī nav saņēmuši stāvēšanas atļauju. Paredzot iedzīvotāju vēlmi noskaidrot un atrisināt situāciju, ļaundari pie konkrētā apmaksas automāta bija pievienojuši zīmīti ar telefona numuru, uz kuru jāzvana gadījumā, ja tas nedarbojas.

Pēc zvanu saņemšanas krāpnieki, uzdevušies par "Rīgas satiksmes" tehniskās apkopes darbiniekiem un cietušajiem atļāvuši novietot automašīnu konkrētajā stāvvietā, pārliecinot, ka par to netiks sodīti. Vēlāk krāpnieki no apmaksas automāta izķeksējuši tur iemesto naudu.

Trešdien, 20. aprīlī, Kriminālpolicijas darbinieki nozieguma izdarīšanas brīdī Rīgā, Hanzas ielā, aizturējuši 1983. gadā dzimušu vīrieti un 1966. gadā dzimušu sievieti. Aizturētais vīrietis tikai iepriekšējā dienā, 19. aprīlī, bija atbrīvots no ieslodzījuma vietas, kurā bija izcietis sodu par mantiska rakstura noziegumiem, atklāj policija.

Patlaban likumsargu rīcībā ir informācija par divām šāda veida krāpšanas epizodēm, taču viņi noskaidro arī citas cietušās personas. Tāpat tiek skaidroti radītie zaudējumi.

Kriminālprocess sākts par krāpšanu nelielā apmērā, taču pēc zaudējumu noskaidrošanas, tiks lemts par Kriminālprocesa pārkvalifikāciju. Pašreiz turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!