Foto: LETA
Pirmdien, 2. maijā, par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu robežsargi aizturējuši vienu Krievijas un desmit Vjetnamas pilsoņus, kuri nelikumīgi šķērsojuši Latvijas-Krievijas robežu, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzē.

Kopš gada sākuma šī ir jau desmitā personu grupa, kura aizturēta par Latvijas un Krievijas vai Latvijas un Baltkrievijas valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu, liecina robežsardzes aplēses.

Pret Krievijas pilsoni par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu sākts kriminālprocess, bet pret Vjetnamas pilsoņiem sākts kriminālprocess par šo pašu noziegumu, ja tas izdarīts grupā.

Robežsardze informē, ka viens nepilngadīgais Vjetnamas pilsonis pēc aizturēšanas izmitināts Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā "Daugavpils". Savukārt pārējie deviņi Vjetnamas pilsoņi un Krievijas pilsonis ievietoti Valsts policijas Īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Kopumā šogad par "zaļās" robežas nelikumīgu šķērsošanu aizturēti 95 trešo valstu piederīgie, tostarp 64 Vjetnamas pilsoņi un 14 personu pārvietotāji. Savukārt pērn visā gada laikā aizturēti 463 trešo valstu piederīgie, tostarp 309 Vjetnamas, 70 Irākas, 30 Afganistānas un 25 Krievijas pilsoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!