Foto: F64
Pagājušajā nedēļā 16. septembrī par nelikumīgu "zaļās" robežas šķērsošanu aizturēta kārtējā Vjetnamas pilsoņu grupa, kurā šoreiz bija 14 cilvēki, portālu "Delfi" informē Valsts robežsardzes pārstāve Jevgēnija Pozņaka.

Viļakas pārvaldes robežsargi Alūksnes novadā pēc robežpārkāpuma pazīmju konstatēšanas uz Latvijas – Krievijas robežas uzsāka pārkāpēju vajāšanu. Meklēšanas pasākumos tika piesaistīti papildspēki ar dienesta suņiem. Robežsargiem par pamanītajiem aziātiskas izcelsmes robežpārkāpējiem sniedza informāciju arī vietējie iedzīvotāji. Rezultātā tika aizturēti 14 Vjetnamas pilsoņi.

Pret aizturētajām personām uzsākts kriminālprocess pēc 284. panta otrās daļas par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu personu grupā

Šogad par nelikumīgu "zaļās" robežas šķērsošanu jau aizturētas 45 personu grupas – kopumā 305 robežpārkāpēji, starp tiem 201 Vjetnamas pilsonis un 36 personu pārvietotāji. Pērn tika aizturētas 50 personu grupas – kopumā 476 robežpārkāpēji, starp tiem 309 Vjetnamas pilsoņi un 87 personu pārvietotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!