Foto: LETA

Ceturtdien, 1. septembrī, par nelikumīgu "zaļās" robežas šķērsošanu aizturēti desmit Vjetnamas un viens Krievijas pilsonis, portāls "Delfi" uzzināja Valsts robežsardzē.

Viļakas pārvaldes robežsargi Alūksnes novadā pēc robežpārkāpuma pazīmju konstatēšanas uz Latvijas – Krievijas robežas uzsāka pārkāpēju meklēšanu un aizturēja desmit Vjetnamas pilsoņus.

Savukārt, Krievijas pilsonis nepakļāvās robežsargu likumīgajām prasībām, aizturēšanas laikā izrādīja aktīvu fizisku pretestību un mēģināja bēgt.

Robežsargi pārkāpēja aizturēšanai bija spiesti pielietot dienesta ieroci un ievainoja pārkāpēju kājā.

Pēc aizturēšanas vīrietim tika sniegta pirmā palīdzība un viņš tika nogādāts slimnīcā, kur tika atzīts, ka hospitalizācija nav nepieciešama.

Pret aizturētajiem uzsākts kriminālprocess pēc 284.panta par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu personu grupā, pēc 285.panta par liela skaita personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai, un pēc 270.panta par pretošanos varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai, ja tā piedalās noziedzīga vai cita prettiesiska nodarījuma novēršanā vai pārtraukšanā.

Robežsardzē informē, ka, aizturot robežpārkāpējus, aizvien biežāk tiek izrādīta pretestība. Šogad robežsargi pārkāpēju aizturēšanas laikā jau vairākas reizes bijuši spiesti izmantot dienesta suņu palīdzību. Dienesta ierocis gan šogad ticis pielietots pirmo reizi.

Šogad jau aizturēti 283 "zaļās" robežas pārkāpēji un 36 personu pārvietotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!