Foto: Shutterstock
Aizvadītās sestdienas, 10. decembra, pēcpusdienā Iļģuciemā, Lidoņu ielā, kāds ar nazi bruņojies vīrietis uzbrucis automašīnā esošai sievietei, bet pēc uzbrukuma vīrietis aizbēdzis.

Uzbrukumā cietusī sieviete portālam "Delfi" pastāstīja, ka 10. decembra pēcpusdienā ar automašīnu "Audi A4" devusies virzienā uz centru pa Lidoņu ielu. Ceļa labajā pusē stāvējis kāds1,8 metrus garš vīrietis, kurš bijis ģērbies melnā virsjakā un melnā cepurē. Vīrietis pārdroši virzījies uz ceļa braucamo daļu, sākotnēji rādot apstāšanās žestu sievietei pa priekšu braucošajam "Nordeka" autobusu parka autobusam.

Brīdī, kad autobuss, vīrietim pabraucis garām, viņš izskrējis uz ceļa braucamās daļas tieši pretī sievietes vadītajai automašīnai un ar rokām rādījis agresīvus žestus, mudinot viņu apturēt automašīnu. Sieviete atminas, ka apjukumā nobremzējusi, teju pilnībā apturot automobili, un iebraukusi pretējā braukšanas joslā, lai izvairītos no sadursmes ar vīrieti, kurš stāvējis tieši ceļa vidū.

Vīrietis bijis ļoti agresīvs un mēģinājis atvērt sievietes vadītās automašīnas durvis, rokās turot nazi. "Laimīgā kārtā viņam tas neizdevās, taču, skaļi kliedzot, viņš iemeta manas automašīnas aizmugurējo durvju stiklā nazi," stāsta uzbrukuma upure. Šādi viņš izsitis auto stiklu, un viņa mestais nazis palicis transpotlīdzekļa salonā.

"Pārbijusies devos uz priekšu, kur pēc aptuveni 300 metriem apturēju automašīnu pie pārtikas veikala "Maxima" Lidoņu ielā 3, un sazinājos ar Valsts policiju, kura operatīvi ieradās notikuma vietā, pieņemot manu iesniegumu, un no automašīnas izņēma salonā esošo uzbrucēja nazi, kurš nodots ekspertīzei," tālāko rīcību izklāsta sieviete, piebilstot, ka līdz šim šādu filmu cienīgu scenāriju viņa nav varējusi iztēloties pat ļaunākajos murgos.

Par laimi sieviete uzbrukumā nav guvusi fiziskas traumas un automašīnā notikuma brīdī nav atradies viņas bērns. Sieviete aicina apkārtējos iedzīvotājus būt uzmanīgiem, norādot, ka par uzbrucēja upuri varējis kļūt arī kāds gājējs.

Valsts policijā portālam "Delfi" apstiprināja, ka likumsargi saņēmuši informāciju par šādu gadījumu. Lai noskaidrotu vainīgo personu un citus notikušā apstākļus, policijā sākts kriminālprocess. Materiālā zaudējuma summa patlaban tiek precizēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!