Foto: LETA
Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku, kas naktī uz sestdienu bija izcēlies Brocēnu novadā un kurā kopumā 900 kvadrātmetru platībā dega atkritumi, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam likvidēt izdevies aptuveni diennakts laikā.

Jau ziņots, ka naktī uz sestdienu, pulksten 3.12, VUGD saņēmis izsaukumu uz Brocēnu novada Remtes pagastu, kur deguši atkritumi.

Notikuma vietā VUGD konstatējis, ka deg atkritumu kaudze 800 kvadrātmetru platībā un blakus atkritumu kaudzei atradusies metāla konstrukcijas ēka, kuras iekšpusē deguši atkritumi 100 kvadrātmetru platībā.

Pēc gandrīz diennakti ilgušiem atkritumu pārkraušanas un laistīšanas darbiem paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts naktī uz svētdienu, pulksten 1.40.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka ugunsgrēks izcēlies SIA "Viduskurzemes AAO" atkritumu šķirošanas teritorijā "Vibsteri". Valsts vides dienests (VVD) ir uzsācis monitoringu ugunsgrēka vietā. Par ugunsgrēku VVD ziņojis pats uzņēmums, un dienests ir pieprasījis informāciju par teritorijā esošo atkritumu saturu, daudzumu un izcelsmi.

Saskaņā ar VVD datiem uzņēmums ir saņēmis B kategorijas atļauju darbu veikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!