Foto: DELFI Aculiecinieks

Ceturtdien, 31. augustā, Kurzemes prospektā, Rīgā, atkritumi deguši kopumā 650 kvadrātmetru platībā, portālu “Delfi” informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Jau ziņots, ka ceturtdien pievakarē, pulksten 18.18, VUGD saņēmis izsaukumu uz Kurzemes prospektu Rīgā, kur no kādas teritorijas redzami dūmi.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatējuši, ka 650 kvadrātmetru platībā deg atkritumi. Paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts pulksten 1.18.

Savukārt Valsts vides dienesta (VVD) Piesārņojuma kontroles daļas vadītājs Elmārs Jasinskis iepriekš pauda, ka dienestam ir aizdomas, ka ugunsgrēks Kurzemes prospektā, Rīgā, ir ļaunprātīga dedzināšana.

"Vizuāli novērtējot situāciju notikuma vietā redzams, ka degšana notiek šaurā, apmēram piecus metrus garā strēmelē gar teritorijas žogu. Tur nav nekā tāda, kas varētu aizdegties pats, acīmredzami, ka tā ir ļaunprātīga dedzināšana," sacīja Jasinskis.

Viņš uzsvēra, ka pēdējā laika notikumi - šis ugunsgrēks, kā arī Vides aizsardzības kluba ceturtdien sasauktā preses konference par nelegālu riepu glabātuvi - izskatās par kādu personu īstenotu apmelošanas kampaņu pret VVD un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!