Foto: DELFI

Naktī uz 6. septembri Valsts policija aizturējusi, kādu vīrieti, kurš Teikā astoņām automašīnām nozadzis valsts numurzīmes, kā arī 49 liturs degvielas no degvielas uzpildes stacijas (DUS).

Valsts policijā portāls "Delfi" uzzināja, ka 9. augustā Rīgas Teikas iecirknis no kādas DUS darbiniekiem saņēmis informāciju par zagli, kurš automašīnā uzpildījis 49 litrus degvielas un aizbraucis prom, par to nesamaksājot.

Policisti devušies uz izsaukuma vietu, kur ieguvuši nozieguma brīža video materiālu.

Likumsargi iegūtajā video skaidri redzējuši konkrētās automašīnas valsts numura zīmes, kuras ievadījuši datu bāzē, lai noskaidrotu automašīnas īpašnieku. Noskaidrots, ka attiecīgās numura zīmes nav reģistrētas konkrētajam automobilim. Policijā sākts kriminālprocess par degvielas zādzību un meklēta aizdomās turētā persona.

Naktī uz 6. septembri pulksten 3.55 Teikas iecirkņa policisti pamanījuši pēc konkrētām pazīmēm atbilstošu automašīnu, kura tobrīd pārvietojusies pa vienu no Purvciema mikrorajona ielām. Policisti to apturējuši un noskaidrojuši, ka spēkrata vadītājs ir tā pati persona, kura pirms mēneša nozagusi degvielu.

Likumsargi arī noskaidrojuši, ka 1992. gadā dzimušais vīrietis naktī uz 9. augustu Teikā astoņām automašīnām nozadzis valsts numura zīmes. No vienas mašīnas nozagtās numura zīmes persona izmantojusi degvielas zagšanas brīdī.

Aizturētais vīrietis jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par zādzībām un narkotisko vielu lietošanu.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 180. panta 1. daļas – par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Tāpat kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 265. panta 2. daļas - par transportlīdzekļa reģistrācijas dokumenta vai reģistrācijas numura zīmes nolaupīšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Aizturētā persona atrodas izolatorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!