9. vai 10. martā, akurāt pēc Sieviešdienas.

Nevar noliegt, ka Aleksim savu māksliniecisko tieksmju dēļ vairakkārt nācies ciest.

1984. gada ziemā viņš bija līdz ausīm iegrābies kādā blondā būtnē. Pēc kārtējā karstās bučošanās cēliena, kūsājošas mīlestības stimulēts, mūsu draugs parkā blakus Kongresu namam no sniega bija izveidojis divas ļoti reālistiskas figūras, kas 69 pozā kaislīgi nodarbojās ar kunilingu. (Jāsaka, te viņa bagātā iztēle drusku apsteidza īstenību).

Radoša prieka pārņemts, nabags i nemanīja, kad piebrauca kāda tikumības sardzē stāvoša pilsoņa izsauktie kārtības sargi. Bez liekas auklēšanās Aleksi ņēma ciet, stiepa uz restoto mašīnu un iespundēja tuptūzī "uz sutkām" par huligānismu. Tā vien šķiet, ka bargākais pants gāja viņam secen tikai pateicoties krasai laika apstākļu maiņai - lietusgāze dažu stundu laikā sakapāja "lietišķo pierādījumu".

Jā, tie laiki nebija sevišķi labvēlīgi mūzām, taču arī pats Aleksis vaļsirdīgi atzīst, ka viņa garadarbā tomēr "nebija pietiekami mākslinieciski pārkausētas tālaika miesīgās vēlmes".

Paturot prātā augstākteikto, skaidrāka kļūst vēl viena viņa atziņa: "Ja mākslinieks uzdrošinās sev pilnīgi atraisīt rokas, viņa žestam ir jābūt nevainojamam!"

Pašam kaut kā jocīgi: no rīta laikrakstā skatos valūtas kursu! Agrāk par kaut ko tamlīdzīgu biju lasījis tikai amerikāņu romānos.

Tātad, dolāru jeb baksu tirgo par 108 rubļiem gabalā.

Zvana Paprika. Pēc viņas ziņām, divu trīs dienu laikā notiks naudas maiņa. Kā tas atsauksies uz mums visiem? Nav ne jausmas.

Visumā Latvija pakāpeniski pārstāj būt paradīzīte apsviedīgiem ārzemju džekiem: šodien par vienu dolāru nopirksi aptuveni četrreiz mazāk pārtikas nekā pirms gada. Šīs un "viņsaules" cenas pamazām satuvinās. Grāmatas gan pagaidām paliek desmit divpadsmit reizes lētākas nekā rietumos.

Sešgadīgs eņģelītis gaišām cirtām pār pleciem uz Čaka un Dzirnavu ielas stūra sērīgi špīlē lūpu harmonikas. Apstājos un kā pēdējais pilsētas ubags kāri vācu cepurē tīras, mazlietiņ piepampušas skaņas.

"Emanuēla" krievu mēlē: 500 000 eksemplāri par 84 rubļiem. Varena komercoperācija!

Aleksis tūdaļ ierosināja bestselleru latviskot un iedzīvoties brangos kapitālos. Nācās atgādināt, ka vietējais tirgus ir aptuveni simt reizes šaurāks. Nē, slaukt šito gosniņu mums nav lemts!

Kas attiecas uz grāmatas saturu, visvairāk pārsteidz tas, ka tur nav it nekā pārsteidzoša. TV "Mariannas" erotiskais variants, nekas vairāk.

Mūžu mūžos paliks tas Pitagors, kuram padosies klēpja trīsstūra teorēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!