Foto: LETA

Par Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) padomes priekšsēdētāju ievēlēts padomes loceklis Timurs Tomsons, portālu "Delfi" informēja JVLMA padomē.

Iepriekšējā padomes vadītāja Helēna Demakova par atkāpšanos no amata paziņoja šā gada 16. martā, tāpēc pirmdien, 18. martā, padomes sēdē notika balsojums par nākamo padomes priekšsēdētāju.

Vienam no pieciem padomes locekļiem koncerta dēļ nepiedaloties balsojumā, ar četrām balsīm "par" kā JVLMA padomes priekšsēdētājs ievēlēts Tomsons.

Jau ziņots, ka JVLMA saņēmusi jaunus iesniegumus par iespējamu tās pasniedzēju seksuālu uzmākšanos studentēm, ceturtdienas, 14. marta, vakarā vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Līdz šim disciplinārsods piemērots vienam pasniedzējam un vairākas amata pozīcijas ir zaudētas. Vēl viens pasniedzējs atstādināts bez iespējām sazināties ar studentiem.

JVLMA mājaslapā redzams, ka Māris Kupčs vairs nav Senās mūzikas katedras vadītāja amatā, viņa vārds jau publiski izskanējis saistībā ar iespējamajām apsūdzībām. Otra katedra, kurai pašlaik nav vadītāja, ir Mūzikas tehnoloģiju katedra, kuru vadīja Rolands Kronlaks, norāda LTV.

Abiem pasniedzējiem katedras vadītāja vietā kā amats norādīts - asociētais profesors. LTV no vairākiem avotiem zināms, ka šo abu pasniedzēju vārdi figurē konkrētajā lietā. Ar viņiem šodien LTV neizdevās sazināties ne telefoniski, ne īsziņu veidā.

Kā vēstīts, Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar izskanējušo informāciju par Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) pasniedzēju iespējamo uzmākšanos studentēm. Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret tikumību un dzimumneaizskaramību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!