Foto: LETA

Ministru kabinets otrdien, 26. martā, Konkurences padomes (KP) locekļu amatos uz pieciem gadiem apstiprināja Inesi Druvieti, Ēriku Kristiānu Selgu un Denisu Ščeulovu, portālu "Delfi" informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

KP patlaban strādā nepilnā sastāvā. Viens padomes locekļa amats ir vakants, savukārt divu padomes locekļu pilnvaru termiņš ir beidzies.

Atbilstoši Konkurences likumam, iepriekšējais padomes loceklis pēc tā pilnvaru termiņa beigām turpina pildīt savus pienākumus līdz brīdim, kad sāk pildīt amata pienākumus jaunieceltais padomes loceklis.

Iepriekš Valsts kancelejas organizēja atklātu konkursu uz KP trīs locekļu amatiem. Konkursa komisija izraudzījās trīs potenciālos padomes locekļus - Druvieti, Selgu un Ščeulovu.

Druviete ieguvusi doktora grādu tiesību zinātnēs Latvijas Universitātē. Savā profesionālajā darba pieredzē darbojusies kā Fulbraita - Šūmaņa inovācijas granta pētniece ASV, pētot konkurences tiesību un tehnoloģiju jautājumus, bijusi programmu direktore, docente, projektu vadītāja un pētniece Rīgas Juridiskajā augstskolā, kā arī ministra padomniece EM.

Selga strādājis Finanšu izlūkošanas dienestā par riska analītiķi, bijis stažieris starptautiskajā finanšu institūcijā Eiropas Stabilitātes mehānisms (ESM) un jurists zvērinātu advokātu birojā "PwC Legal Latvia". Selga Rīgas Juridiskajā augstskolā ir ieguvis maģistra grādu starptautiskajās un Eiropas tiesībās, Temple Universitātē ASV maģistra grādu transnacionālajās tiesībās un šobrīd studē doktorantūrā Honkongas Universitātē.

Savukārt Ščeulovs līdz šim ieņēmis vairākus amatus Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU). Viņš ir vadošais pētnieks, profesors un RTU Uzņēmējdarbības inženierijas un vadības institūta direktors. Ščeulovs ir arī eksperts Latvijas Zinātnes padomē un Akadēmiskajā informācijas centrā un ir ieguvis ekonomikas zinātņu doktora grādu RTU.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!