Foto: LETA
Seši miljoni eiro mēnešalgas celšanai valsts pārvaldē un vairāki miljoni eiro atbalstam iedzīvotājiem energoresursu cenu krīzē un kredītņēmējiem straujo procentu likmju pieauguma daļējai kompensēšanai – šie ir daži no izdevumiem, kam rasts papildus finansējums 2024. gada budžetā.

Trīs prioritātes

No FM publiskotās informācijas izriet, ka drošības jomai 2024. gadā plānots papildus novirzīt 48,88 miljonus eiro. No šīs summas 30,44 miljonus eiro plānots novirzīt atlīdzībai Iekšlietu ministrijas un Tieslietu ministrijas institūcijās nodarbinātajiem, tai skaitā Probācijas dienestam. Bet 10,46 miljonus eiro plānots novirzīt valsts ārējās robežas drošības pasākumu nodrošināšanai.

Izglītības nozarei iecerēts papildus novirzīt 119,7 miljonus eiro. No tiem 91,3 miljoni eiro plānoti pedagogu darba samaksas pieauguma grafika īstenošanas otrajam solim no 2024. gada 1. janvāra. Papildus 11,5 miljonus eiro iecerēts novirzīt finansējuma palielināšanai augstākajā izglītībā un zinātnē. 3,3 miljoni eiro iezīmēti pilotprojektam – augstākās izglītības institucionālā finansējuma ieviešanai no 2024. gada 1. septembra.

Savukārt 4,95 miljonus eiro plānots novirzīt pārejas uz mācībām valsts valodā nodrošināšanai, bet 4,2 miljonus eiro mācību līdzekļu iegādei un digitālo mācību līdzekļu un platformu izstrādei un uzturēšanai.

Savukārt veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības un kvalitātes uzlabošanai 2024. gadā papildus tiks novirzīti 275 miljoni eiro.

Nauda atbalsta pasākumiem

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!