Foto: LETA

Tagadējā ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) demisijas gadījumā viņa vietā varētu virzīt deputāti Zandu Kalniņu-Lukaševicu (JV), liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Kariņa krēsls sašūpojies pēc tam, kad Ģenerālprokuratūra paziņoja, ka tā sākusi un nodevusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam izmeklēšanai kriminālprocesu par iespējamu izšķērdēšanu saistībā ar lidmašīnu līgumreisu izmantošanu laikā, kad Kariņš bija premjers.

Ceturtdien, 28. martā, plānota Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) tikšanās ar Kariņu, lai pārrunātu izveidojušos situāciju ar komandējumu privātajiem reisiem premjera amata laikā.

Iepriekš LTV raidījums "Panorāma" vēstīja, ka, reaģējot uz Ģenerālprokuratūras sākto kriminālprocesu, "Jaunā Vienotība" nedēļas nogalē sanāca uz slēgtu sēdi, uz kuru bija aicināts arī Kariņš, taču viņš neieradās. Partijas valde lēma, ko darīt tālāk, un neoficiāla informācija liecina, ka viens no variantiem ir prasīt Kariņa demisiju.

Politiskā spēka pārstāvji nekomentē Siliņas un Kariņa gaidāmās sarunas iznākumu. Tostarp nav zināms, vai pēc tikšanās ar premjerministri Kariņš saglabās amatu, vai par viņa atkāpšanos paziņos Siliņa, vai arī Kariņš paziņos pats. Tomēr Kariņa demisijas gadījumā kā viņa aizstāja neoficiāli izskan Kalniņa-Lukaševica, kurai ir ilgstoša pieredze ārlietu jomā, iepriekš ieņemot Ārlietu ministrijas parlamentārās sekretāres amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!