Jaunās ASV administrācijas atbalsts NATO paplašināšanās un Latvijas uzņemšanas aliansē jautājumā nav mainījies salīdzinājumā ar Bila Klintona administrācijas pausto nostāju, tomēr nebūtu reāli gaidīt, ka ASV nosauks kādu konkrētu favorītu iestāšanās sarunām.
Tā ceturtdien pēc pārrunām ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu sacīja ASV vēstnieks Latvijā Džeimss Holmss (James H. Holmes).

Maz ticams, ka šobrīd ASV valdība ir gatava atklāti dot priekšroku kādai no kandidātvalstīm, tomēr iespējams, ka šo jautājumu varētu skatīt šā gada beigās vai 2002. gada sākumā, izteicās vēstnieks.

BNS jau ziņoja, ka ceturtdien Rīgas pilī Valsts prezidente ar Holmsu tikās pirms došanās uz Vašingtonu no 23. līdz 30. aprīlim, lai pārrunātu gaidāmās vizītes norisi un iespējas prezentēt Latvijas sasniegumus, ko vēstnieks nodēvēja par "ārkārtīgu progresa gadījumu". Gaidāmajās sarunās ar ASV administrāciju drošības jautājumi un Latvijas integrācija NATO tiks skatīti pirmdien, 23. aprīlī.

Vaira Vīķe-Freiberga ir pirmā Baltijas valstu prezidente, kurai būs iespēja tikties ar jauno ASV administrāciju un vēlreiz apliecināt Latvijas vēlmi kļūt par NATO dalībvalsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!