Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) nolēmis apbalvot savu padomnieku iekšlietu jautājumos Raimondu Lazdiņu, piešķirot viņam personisko apbalvojuma ieroci.
Kā teikts Kalvīša parakstītajā rīkojumā, apbalvojums Lazdiņam piešķirts par "lielu ieguldījumu rīcības plāna izstrādē krīzes pārvarēšanai Valsts policijas attīstības un personālsastāva darbības nodrošināšanas jomā".

Lazdiņš saņēmis personisko apbalvojuma ieroci - pistoli "Glock Dus 673".

Premjera padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Arno Pjatkins sacīja, ka Lazdiņu apbalvošanai izvirzīja Iekšlietu ministrijas apbalvošanas komisija ministrijas valsts sekretāra Jura Rekšņas vadībā. Kalvītim neesot bijis pamata noraidīt komisijas lēmumu.

Ieroču aprites likums paredz tiesības par īpašiem nopelniem Latvijas Republikas labā Valsts prezidentam un Ministru prezidentam piešķirt personām personisko apbalvojuma ieroci.

Lazdiņš savulaik darbojies apdrošināšanas AS "Baltijas apdrošināšanas nams" valdē un bijis kompānijas Drošības departamenta vadītājs. Tāpat iepriekš viņš strādājis arī citās apdrošināšanas sabiedrībās, bijis Latvijas Apdrošinātāju asociācijas Drošības dienestu komisijas vadītājs.

Lazdiņš padomus sniedz arī iekšlietu ministram Dzintaram Jaundžeikaram (LPP). Viņš ir ministra padomnieks saiknei ar Ministru kabinetu, Saeimu, kā arī sniedz padomus Iekšlietu ministrijas iestāžu darba uzlabošanā un stratēģiskajā plānošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!