Rīgas apgabaltiesa piektdien daļēji apmierināja advokāta Romualda Vonsoviča prasību pret Latvijas Neatkarīgo televīziju (LNT) par goda un cieņas aizskaršanu un no televīzijas piedzina kompensāciju 25 000 latu apmērā, portālu "Delfi" informēja tiesā.
No LNT piedzīta arī valsts nodeva 540 latu apmērā.

Prasībās iesniedzējs par goda un cieņas aizskaršanu no televīzijas vēlējās piedzīt uz pusi lielāku kompensāciju - 50 000 latu apmērā.

Tiesas spriedums pārsūdzams.

"Delfi" jau ziņoja, ka prasības pieteikumā Vonsovičs norādījis, ka LNT viņam nodarījusi morālo kaitējumu, jo ziņās stāstījusi, ka Vonsovičs "ilgstoši sniedzis juridisko palīdzību likvidējamai BB, bet tagad nostājies pretējā frontes pusē".

Advokāts Vonsovičš uzsver, ka nekad nav pārstāvējis "Banku Baltija" un nekad nav pārkāpis ētikas normas, kā arī nekad nav bijis interešu konfliktā.

Pērn 9.novembra LNT ziņās sižetā par likvidējamo "Banku Baltija" tika pārraidīta nepatiesa informācija, ka advokāts Vonsovičs ilgstoši sniedzis juridisko palīdzību likvidējamai "Bankai Baltija".

Advokāts norāda, ka sižetā, balstoties uz nepatiesiem faktiem, tika nomelnota advokāta reputācija, nosaucot viņa rīcību par neētisku un pārmetot interešu konfliktu. Sižets tika pārraidīts, lai arī advokāts iepriekš bija informējis LNT, ka nekad nav sniedzis juridisko palīdzību "Bankai Baltija".

Advokāts pārstāv Latvijas Banku tiesā pret bankrotējušās A/S "Banka Baltija" likvidatoru SIA "BDO Invest Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!