Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palāta trešdien noraidīja advokāta Romualda Vonsoviča prasību lietā pret Latvijas Neatkarīgo televīziju (LNT) par goda un cieņas aizskaršanu un 50 000 latu kompensācijas piedziņu.
Kā informēja AT Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece, Vonsoviča lieta šodien izskatīta pēc būtības un taisīts jauns spriedums, prasību noraidot. Pilns spriedums būs pieejams 20.novembrī. Sākot no šī datuma, to varēs pārsūdzēt 30 dienu laikā.

Vonsovičs no LNT lūdza piedzīt 50 000 latu atlīdzību par goda un cieņas aizskaršanu saistībā ar sižetu LNT ziņās 2005.gada novembrī, kurā tika vēstīts par likvidējamās AS "Bankas Baltija" (BB) likvidatora prasības lietu par 185 miljonu latu piedziņu no Latvijas Bankas, kuras intereses tiesā aizstāv Vonsovičs.

Rīgas apgabaltiesa 2006.gada 14.jūlijā prasību apmierināja daļēji un piedzina no LNT 25 000 latu kompensāciju. Apelācijas sūdzību par spriedumu tiesā iesniedza LNT. Vonsoviča interešu pārstāve iesniedza pretapelācijas sūdzību.

Tiesā iesniegtajā prasības pieteikumā Vonsovičs norādīja, ka LNT viņam nodarījusi morālo kaitējumu, jo ziņās stāstījusi, ka Vonsovičs "ilgstoši sniedzis juridisko palīdzību likvidējamai BB, bet tagad nostājies pretējā frontes pusē".

Sižetā, balstoties uz nepatiesiem faktiem, esot nomelnota advokāta reputācija, jo viņa rīcība nosaukta par neētisku un pārmests interešu konflikts. Sižets pārraidīts, lai gan advokāts esot informējis LNT, ka nekad neesot sniedzis juridisko palīdzību BB. LNT pārmetumiem nepiekrīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!