Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš, Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Valdis Pumpurs un Ekonomikas policijas (EP) priekšnieks Viesturs Briedis šodien tikšanās laikā panākuši vienošanos, ka tuvākajā laikā notiks EP darbinieku ārpuskārtas atestācija.
Kā pēc tikšanās žurnālistiem sacīja Segliņš, EP priekšniekam divu nedēļu laikā jāsagatavo savas darbības organizēšanas plāns, kā arī plāns - vīzija, kā uzlabot darbu ar EP nodaļām Latvijas reģionos.

Pumpurs žurnālistiem skaidroja, ka EP darbinieku ārpuskārtas atestācija tiks veikta, lai izvērtētu viņu profesionalitāti un ētiskumu, jo pēdējā laikā arvien biežāk masu medijos tiek minēti atsevišķi EP darbinieki, kuru rīcībā ir saskatāma negodīga rīcība.

Kā skaidroja Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departamenta direktors Normunds Beļskis, atestācijas komisija, kas vērtēs EP darbinieku profesionalitāti, par atsevišķiem darbiniekiem sniegs rekomendācijas Valsts policijas priekšniekam Jurim Rekšņam, kurš pieņems lēmumu par šī darbinieka atbilstību vai neatbilstību ieņemamajam amatam. Rekšņa, pamatojoties uz atestācijas komisijas ieteikumiem, kādu darbinieku var arī atbrīvot.

Pumpurs ar Briedi iekšlietu ministram šodien arī ziņojuši, kā notiek izmeklēšana vairākās krimināllietās, kas saistītas ar ekonomiskajiem noziegumiem. Segliņš arī informēts par EP tuvākajiem plāniem - vairāku krimināllietu, tajā skaitā par gaļas kontrabandu, nodošanu prokuratūrai, lai pret konkrētām personām sāktu kriminālvajāšanu. Pumpurs patlaban atteicās konkretizēt, kuras krimināllietas tuvākajā laikā varētu nodot prokuratūrai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!