Rīgas novada slimokases (RNSK) vietā no 1.aprīļa veselības aprūpes pakalpojumu apmaksu rīdziniekiem nodrošinās Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūra (VOVAA).
Šāds lēmums pieņemts aģentūras pilnvarnieku un valdes kopējā sanāksmē trešdien, informēja VOVAA preses sekretāre Egita Pole. Viņa pastāstīja, ka Rīgas domei (RD) aģentūra trešdien piedāvās izveidot aģentūras struktūrvienību uz RNSK bāzes, slēdzot līgumu ar RD par sadarbību veselības aprūpes organizācijā.

Tā kā Rīgas dome nav nomaksājusi janvārī Rīgas novada slimokases parādus aptiekām, kā to paredzēja vienošanās starp RD un Labklājības ministriju (LM), VOVAA var vienpersoniski izlemt slimokases likteni.

Labklājības ministrs Andrejs Požarnovs uzdevis VOVAA pilnvarniekiem informēt aģentūru par RD vienošanās nepildīšanu un pieprasīt no aģentūras turpmāko rīcības plānu veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai šīs slimokases dalībniekiem.

Jāatgādina, ka pagājušā gada decembrī VOVAA pagarināja līguma par veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanu termiņu līdz 2002.gada 31.martam ar valsts pasūtījumu nākamajam gadam nesaņēmušo Rīgas novada slimokasi.

Līguma termiņš ar slimokasi pagarināts uz trim mēnešiem, jo tā paredzēja Požarnova un Rīgas mēra Gundara Bojāra parakstītais vienošanās protokols. Vienošanās paredzēja, ka Rīgas domei jāapmaksā arī RNSK parādi. VOVAA nepiešķīra valsts pasūtījumu nākamajam gadam RNSK, jo slimokases darbībā aģentūra atklāja normatīvo aktu un līgumsaistību pārkāpumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!