SIA "Aerodium" pārstāvji Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) vadītāja Andra Ozola pausto, ka uzņēmums nav paveicis visu nepieciešamo gan Jelgavas vēja tuneļa būvniecībā, gan vēja tuneļa celtniecībā Šanhajā izstādē "Expo 2010" sauc par "apmelošanas kampaņu" un noliedz viņa teikto.

Tikmēr pats Ozols portālam "Delfi" Jelgavā esošo tuneli sauc par "butaforisku tuneli", kas nedarbojas. Viņš skaidro, ka tunelim bija jābūt gatavam jau 2008. gadā. Tā kā šobrīd tas vēl nav pilnībā gatavs, tad savulaik no Eiropas struktūrfondiem iegūtā nauda - 1,346 miljoni latu - varētu būt velti izlietota un galu galā valstij tā būs jāatmaksā. Ozols gan norāda, ka par šo tuneli vairāk atbildīga ir SIA "Aerodium" vadītāja Ivara Beitāna uzņēmums "Gaisa sporta sertifikācijas centrs".

Pirmdienas rīta intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" Ozols norādīja, ka Jelgavas vēja tuneļa celtniecībā Beitāna uzņēmums centies izkrāpt naudu no valsts, neizdarot to, par ko iepriekš bija vienošanās.

Arī SIA "Aerodium" izteiktos draudus par iespējamo vēja tuneļa Šanhajā slēgšanu Ozols vērtēja kā "absolūti nopietnus". To apstiprināja arī SIA "Aerodium" pārstāvis Ansis Egle, kurš uzsvēra, ka uzņēmums nav saņēmis naudu no Latvijas valsts, līdz ar to nevar samaksāt par dažādu iekārtu un sistēmu uzstādīšanu paviljonā. Jau pagājušas gandrīz divas nedēļas kopš tā atklāšanas, taču piegādātājiem vēl joprojām nekas nav samaksāts un viņiem ir tiesības atnākt un sistēmas paņemt.

Savukārt Ozola izteikumus par Jelgavas vēja tuneli Egle nosauca par "apmelošanas kampaņu". Viņš nevēlējās atklāt, kāpēc, viņaprāt, LIAA ir aizsākusi šādu kampaņu, taču norādīja, ka arī pirmdien darbs turpinās ierastajā režīmā.

Egle atgādina, ka arī Ozols pats piedalījies vēja tuneļa atklāšanā Šanhajas izstādē.

Ozols arī apliecināja, ka grasās vairs neuzraudzīt vēja tuneļa darbību Šanhajā un to turpmāk darīs Ekonomikas ministrija. Tieši pirmdien vai šajās dienās Latvijas paviljons Šanhajā varētu būt oficiāli nodots izmantošanai. Viņš skaidroja, ka nevēlas, lai Ozola un Beitāna konflikts kaut kādā mērā ietekmētu Latvijas paviljona darbu Šanhajā.

LIAA un SIA "Aerodium" nesaskaņas par Latvijas paviljona celtniecību un tā izmantošanu ilgst jau kopš pagājušās ziemas. Toreiz nebija skaidrs, kā paviljonu būvēs. Pēcāk LIAA un valstij bija grūtības dabūt dažu valsts un pašvaldības uzņēmumu naudu paviljona darbībai un vēl joprojām no Rīgas brīvostas nepieciešamie 0,5 miljoni latu nav iegūti. Tagad starp LIAA un SIA "Aerodium" radās domstarpības, vai valstij ir jāsamaksā nauda SIA "Aerodium" vai nav, jo oficiāli paviljons vēl joprojām nav nodots, taču reāli to ekspluatē un ir nepieciešams samaksāt piegādātājiem par atvestajām iekārtām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!