Partijas “Latvijas Ceļš” (LC) priekšsēdētājs Andrejs Panteļējevs partijas kongresā atzina, ka iepriekšējā valdības vadītāja Viļa Krištopana “premjerēšanas laiks” partijai bijis ne pārāk spožs.
“Mūsu premjerēšana bija ne pārāk spoža,” sestdien, uzrunājot kongresa dalībniekus, sacīja Panteļējevs un piebilda, ka galvenais iemesls tam ir bijusi “neprofesionāla valdības koalīcija”.

Krištopana valdība tika izveidota pēc 7. Saeimas vēlēšanām, kad, nespējot vienoties ar Tautas partiju, valdību izveidoja LC, “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK un Jaunā partija. Pateicoties sociāldemokrātu atbalstam, Krištopana valdība noturējās līdz šai vasarai. Tomēr tad “tēvzemieši” vienojās ar opozīcijā esošo Tautas partiju un Krištopanam bija jāaiziet, savu vietu atdodot Andrim Šķēlem.

Šķēle, sveicot LC kongresa dalībniekus, pauda viedokli, ka LC un Tautas partija ir atguvušas “spēju sarunāties”.

“Mēs beidzot esam sākuši lietot vienotu terminoloģiju. Pēc ilgāka līkumošanas perioda mēs spējam sarunāties,” teica premjers.

Viņš uzskata, ka labējo partiju koalīcijas starpā ir atjaunots politiskais dialogs, ko arī pieprasot sabiedrība. Kā šīs valdības koalīcijas virsuzdevumu valdības vadītājs izvirzīja sarunu pabeigšanu par iestāšanās Eiropas Savienībā.

Panteļējevs kongresam sacīja, ka partijai vajadzētu izvirzīt lozungu “labklājība ik katram”, un to spējot tikai spēcīga partija.

Panteļējevs uzskaitīja vairākus iemeslus, kāpēc LC ir spēcīga partija — neatkarīgi no prognozēm, LC kopš dibināšanas brīža vienmēr ir bijis valdībā, tikai stiprām partijām tiek uzticēta valsts ārpolitikas realizācija, jo tur nav pieļaujami eksperimenti. Turklāt LC neapstrīdami esot personību partija.

Tāpat viņš aicināja partiju valdošās institūcijas iespējami atdalīt no ekonomikas, jo “politiķiem jānodarbojas ar politiku, nevis ar tankkuģu iepirkšanu”.

BNS jau ziņoja, ka sestdien notiek LC astotais kongress, kurā izvērtē gada laikā paveikto un spriež par nākotnes darbību. Partijai arī jāpārvēlē partijas priekšsēdētājs, valde un Revīzijas komisija.

LC ir viena no vecākajām pēc valsts neatkarības atgūšanas izveidotajām politiskajām partijām — tā dibināta 1993.gadā. Šobrīd LC darbojas gandrīz 900 biedru.

LC bijis pārstāvēts 5., 6. un 7.Saeimā, piedalījies visās valdības, kas darbojušās šajā laikā.

Šobrīd partiju parlamentā pārstāv 21 deputāts, bet valdībā — pieci ministri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!