Foto: LETA
Ventspils mērs Aivars Lembergs vaino Valsts prezidentu Valdi Zatleru un citus pret viņu vērstu pārmetumu autorus, finansista Sorosa interešu realizācija. To Lembergs paziņoja svētdien apmaksātas tiešraides laikā kanālā LNT.
Lembergs skaidroja, ka kampaņa pret viņu notiek, tajā skaitā Sorosa interesēs, ar " kuru  pietiekami intīmā atmosfērā Ņujorkā ticies Zatlers."

Ventspils mērs norāda, ka neesot saņēmis nevienu konkrētu pierādījumu apgalvojumiem, kā " oligarhs" Lembergs ietekmē valdības darbu.

Šādus pierādījumus neesot sniedzis ne Valsts prezidents, ne premjers Valdis Dombrovskis. "Tāpēc tie ir meli," secina Venstpils mērs.

Viņš atzīst, ka izmantojis savu ietekmi uz valdības koalīcijā ietilpstošo Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), lai novērstu finansējuma samazinājumu zemniekiem, skolotājiem un pensionāriem, kā arī ceļu fondam.

Runājot par Zatlera minēto it kā pārspīlēto valsts finansējumu Kurzemei un Venstpilij, Lembergs atgādināja, ka " lauvas tiesa"  Eiropas struktūrfondu nonākuši Rīgā un Rīgas reģionā,  " kur dzīvo Zatlers" nevis Kurzemē vai Ventspilī.

Venstpils mēru aizskāris arī premjera Valda Dombrovska apgalvojums, ka viens no Ventspils Lemberga interesēs lobētiem projektiem esot pilsētas Olimpiskais centrs.

" Rīgā Olimpiskais centrs ir saņēmis 10 miljonu  latu valsts atbalstu, Daugavpilī deviņus, Valmierā piecus, bet Ventspilī tikai trīs miljonus," uzskaita Lembergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!