Foto: LETA
Otrdien, 17. Aprīlī, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Senāts par RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledžas (SKMK) direktoru uz pieciem gadiem - no 2012. gada 18. aprīļa līdz 2017. gada 17. aprīlim - apstiprināja Gastonu Neimani, portālu "Delfi" informē koledžas pārstāvji.

Neimanis par RSU SKMK direktoru tika izraudzīts atklāta konkursa rezultātā, kurš noritēja četrās kārtās. Konkursa norisi organizēja RSU veidota komisija sadarbībā ar neatkarīgu personāla atlases kompāniju SIA "Talentor Latvia". Kopumā konkursā bija pieteikušies 35 kandidāti. Pēdējā konkursa atlases kārtā iekļuva divi pretendenti. Katram no viņiem nedēļas laikā tika dots uzdevums izstrādāt koledžas turpmākās attīstības vīziju. Rezultātā par direktoru tika apstiprināts Neimanis.

RSU SKMK pārstāvji norāda, ka Neimanis ir pieredzējis vadītājs, risinot dažādas pārmaiņu un reformu situācijas. Iepriekš viņš ir veiksmīgi vadījis SIA "Dienas Bizness", "GlaxoSmithKline Latvija", kā arī ir bijis Paula Stradiņa Valsts klīniskā slimnīcā ārsts – ķirurgs, galvenā ārsta vietnieks un pasniedzējs Rīgas 2. Medicīnas māsu skolā. Izglītību viņš ir ieguvis Rīgas Medicīnas Institūtā, kuru pabeidzis ar izcilību ārsta-ķirurga specialitātē, kā arī ieguvis maģistra grādu biznesa vadībā (MBA) Rīgas Biznesa Institūtā/RTU.

"Esmu gandarīts par atlases konkursa pozitīvu noslēgumu. RSU vairākkārtīgi ir uzsvērusi, ka mūsu prioritāte ir augsta studiju kvalitāte. Esmu pārliecināts un uzskatu, ka RSU SKMK ļoti organiski turpinās attīstīties RSU ietvaros, viena otru papildinot studiju un zinātniskās kapacitātes celšanai. Sagaidu, ka direktors spēs koledžas darbību padarīt vēl saimnieciski efektīvāku un tās izglītību – prestižāku," saka RTU rektors Jānis Gardovskis.

Savukārt Gastons Neimanis norāda: "Esmu vairākkārtīgi spējis apliecināt ar savu darba pieredzi, ka salīdzinoši īsā laikā ir iespējams uzņēmumam vai institūcijai veidot vēl augstāku rentabilitāti un vēl labāku reputāciju. Darbs RSU SKMK man ir jauns profesionālais izaicinājums, kuram pats esmu piekritis. RSU SKMK kolektīvs ir ar lielu potenciālu, tāpēc esmu pārliecināts, ka, savstarpēji sadarbojoties, to ir jāizmanto kvalitatīvu studiju rezultātu attīstībai. Mana vīzija – RSU SKMK padarīt par vienu no prestižākajām profesionālās medicīnas izglītības studiju vietām Baltijā. Lielu uzsveru liksim uz ārvalstu studentu piesaisti. Ceru, ka izdosies sasniegt iecerēto."

Konkurss uz RSU SKMK direktora amatu tika rīkots Latvijas likumdošanā paredzētajā kārtībā, jo koledža bija mainījusi savu juridisko statusu, kas paredzēja minētā amata konkursa rīkošanu. 2010. gadā Ministru kabinets lēma par koledžas pievienošanu RSU. Līdz ar koledžas direktora stāšanos amatā pilnvaras beidzas direktora pienākumu izpildītājam Pēterim Kučānam, kurš pats minētajā konkursā nepiedalījās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!