Foto: DELFI
Darbu Finanšu ministrijā (FM) nolēmis atstāt FM valsts sekretāra vietnieks nodokļu, muitas un grāmatvedības jautājumos Juris Stinka, un ministrija izsludinājusi konkursu uz vakanto amatu, informēja FM Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis.

Stinka FM strādāja 11 gadu un bijis viens no "atslēgas cilvēkiem" nodokļu politikas izstrādē. FM tas būs liels zaudējums, jo Stinka pieņēmis darba piedāvājumu privātajā sektorā.

FM izsludinājusi konkursu uz vakanto valsts sekretāra vietnieka amatu un drīzumā cer atrast kandidātu. Konkursa pretendentam ir jābūt augstākajai izglītībai, vēlams ekonomikā, finansēs vai tiesību zinātnēs.

Pretendentam jāprot svešvalodas un jābūt darba pieredzei un zināšanām nodokļu un/vai muitas un/vai grāmatvedības jomā. Amata kandidātam ir jābūt vismaz triju gadu darba pieredzei vadošā amatā, prasmei vadīt un organizēt kolektīvu un koordinēt tā darbu svarīgu un atbildīgu uzdevumu risināšanā, kā arī jāprot analizēt sarežģītu informāciju, pārzināt dažādas sfēras, pieņemt svarīgus lēmumus, pamatoti argumentēt un aizstāvēt viedokli.

FM valsts sekretāra vietnieka pienākumos ietilps vadīt valsts politikas un stratēģijas izstrādi un īstenošanu nodokļu, nodevu un grāmatvedības politikas jomā, kā arī organizēt tieši pakļauto struktūrvienību darbu.

Konkursam jāpiesakās līdz 10.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!