Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) arī piektdien vakarā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" izvairījās paust skaidru atbalstu izglītības un zinātnes ministram Robertam Ķīlim, kura demisiju pieprasījušas vairākas augstskolas.

Premjers norādīja, ka šajā gadījumā būtiski esot parādīt reformu plānu, jo tas arī esot viens no iemesliem, kas izraisa pretestību no augstskolām, jo neesot zināms, uz kurieni šīs aktivitātes virzās. Dombrovskis minēja, ka koalīcijā darba grupa strādā pie augstākās izglītības reformu plāna izstrādes, uz kuru balstoties būšot vieglāk skaidrot konkrētos soļus.

Tāpat viņš norādīja, ka ministram ar nozari ir komunikācijas trūkums.

Premjers vairījās paust atbalstu un norādīja, ka viņš kā premjers nevarot atbrīvot Ķīli no dialoga ar nozari.

Viņš arī sacīja, ka neviens neapstrīd to, ka reformas augstākajā izglītībā ir nepieciešamas. Pēc vairākkārtējas iztaujāšanas Dombrovskis atzina, ka "kopumā šie soļi iet pareizā virzienā", bet akcentēja, ka esot jāredz reformu plāns un tad arī varēšot vērtēt.

 Izglītības un zinātnes ministrijas alternatīvais studiju programmu izvērtējums ir saņēmis plašu kritiku un jau vairākas augstskolas izteikušas neuzticību Ķīlim. Līdz šim zināms, ka ministra demisiju pieprasījušas Latvijas Kultūras akadēmija, Latvijas Mākslas akadēmija, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, Latvijas Lauksaimniecības universitātes studenti, Daugavpils Universitāte un Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija. Ministra demisiju pieprasījusi arī Latvijas Rektoru padome un Latvijas Studentu apvienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!