Foto: DELFI

Lai gan Rīgas dome nolēmusi izstāties no Latvijas Pašvaldību savienības (LPS), jo nav apmierināta ar organizācijas spēju aizstāvēt vietvaru intereses, LPS joprojām sola sarunās ar valdību pārstāvēt arī galvaspilsētu. Savukārt Rīga pašlaik neplāno dibināt kādu alternatīvu biedrību vai citādi formalizēt attiecības ar valdību.

LPS priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis portālam "Delfi" sacīja, ka savienība joprojām aicina Rīgu atgriezties, bet nekā citādi rīkoties neplāno.

Viņš uzsvēra, ka līdz ar Rīgas izstāšanos no LPS nekas nemainoties, jo pašvaldību savienība arī turpmāk pārstāvēs Rīgas intereses sarunās ar valdību, jo to LPS nosaka likums. Vienīgā atšķirība ir, ka LPS kasē vairs neienāks Rīgas pašvaldības maksātā biedra nauda - aptuveni 50 000 latu gadā.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) portālam "Delfi" sacīja, pašlaik Rīga neplāno nekādu citu biedrību dibināšanu savu interešu aizstāvēšanai, kā arī nekādu citu aktivitāšu, lai formalizētu savu dialogu ar valdību par budžetu un citiem jautājumiem. Viņš atkāroti uzsvēra, ka Rīga izstājās no LPS, lai "viņi sāktu strādāt".

Savukārt Jaunsleinis jau iepriekš paudis, ka Rīgas domes lēmums izstāties no LPS ir kļūdains, jo no tā neiegūs ne pašvaldība, ne LPS.

RD nolēma izstāties no LPS, tādējādi protestējot par tās piekāpšanos valdībai sarunās par nākamā gada budžetu iedzīvotāju ienākuma nodokļa sadalē.

LPS priekšsēdis jau iepriekš izteicās, ka esot skaidri redzams, ka pašvaldību savienība ir iesaistīta politiskā cīņā starp Rīgas mēra vadīto "Saskaņas centru" un premjera partiju "Vienotība", un, "ja Rīga izstāsies no LPS, būs pilnīgi skaidrs, kam tas ir izdevīgi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!