Foto: AFP/Scanpix
Latvijas iedzīvotāji šoziem visvairāk ceļo uz Kanāriju salām un Ēģipti, pastāstīja aptaujāto tūrisma aģentūru pārstāvji, norādot, ka ceļojumi uz šīm zemēm bija populārākie arī iepriekšējā ziemā.

Tūrisma aģentūras "Carlson Wagonlit Travel Latvia" ("CWT Latvia") direktore Irēna Riekstiņa pavēstīja, ka pašlaik no tiešajiem čarterreisiem lielākais pieprasījums ir pēc atpūtas Kanāriju salās ‒ Tenerifē. "Populāri ir arī braucieni uz Ēģiptes kūrortiem Šarmelšeihu un Hurgadu, kā arī Taizemi un Apvienotajiem Arābu Emirātiem," teica Riekstiņa.

Viņa atzina, ka šogad ceļojumu iepriekšpārdošanā pircēju aktivitāte ir bijusi augstāka nekā pērn. "Šogad ceļojumu iepriekšpārdošanā pircēju aktivitāte bijusi augstāka nekā pērn, tātad cilvēki ir rūpīgāk plānojuši savu laiku un budžetu,"sacīja "CWT Latvia" direktore.

Viņa arī minēja, ka iepriekšpārdošanas dati liecina, ka šā gada populārākie slēpošanas maršruti ir Itālijā ‒ Livinjo un Val di Fassa slēpošanas kūrorti.

Arī tūrisma aģentūras "Latvia Tours" direktore Ieva Keiša informēja, ka šā gada populārākie galamērķi ir saglabājušies nemainīgi, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. "Arī šogad kā ziemas sezonas populārākie galamērķi ir saglabājušies Ēģipte un Kanāriju salas. Tas ir saistīts ar to, ka ziemas sezonā nav pieejama liela čarterlidojumu izvēle, sākot ceļojumu no Latvijas. Savukārt Turcija, kas ir pieejama no Latvijas, nav tik populāra, jo tur nav tik silti," teica Keiša.

Savukārt tūrisma aģentūras "Vanilla Travel" valdes priekšsēdētāja Inga Kavaca atzina, ka šogad ziemas sezonā populāri ir galamērķi Āzijā, jo īpaši Taizeme un Šrilanka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!