Foto: LETA
Valsts prezidents Andris Bērziņš vēstulē ASV prezidentam Barakam Obamam savā un Latvijas tautas vārdā izsaka līdzjūtību ASV saistībā ar Konektikutas pavalstī notikušo apšaudi skolā, informēja prezidenta preses dienests.

Atgādinām, ka piektdien apšaudē pamatskolā Konektikutas štatā piektdien nogalināti vismaz 27 cilvēki, to vidū - 20 bērni.

Valsts prezidents savā vēstulē uzsver: "Šodienas nežēlīgo uzbrukumu mērķis bija tieši bērni, kas ir visneaizsargātākā sabiedrības daļa. Šādam noziegumam nav attaisnojuma. Zaudēt bērnus ir traģiski visai pasaulei. Latvija domās ir kopā ar mūžībā aizgājušo tuviniekiem un draugiem, īpaši bērnu piederīgajiem." Andris Bērziņš pauž stingru nosodījumu vardarbībai, vēl jo vairāk pret bērniem. Tāpat viņš vēstulē vēl drīzu izveseļošanos apšaudē ievainotajiem.

Prezidentam pievienojusies arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, kura sestdien, 15.decembrī, nosūtījusi līdzjūtības vēstuli Amerikas Savienoto Valstu parlamenta Pārstāvju palātas spīkeram Džonam Bēneram (John Boehner) saistībā ar traģisko apšaudi Sendihukas sākumskolā Ņūtaunas pilsētā Konektikutas štatā, kas laupījusi dzīvību tik daudziem bērniem un pieaugušajiem.

Latvijas parlamenta vārdā nosodot šādu šausminošu un cietsirdīgu rīcību, Āboltiņa pauž visdziļāko līdzjūtību ASV tautai un sērojošajām ģimenēm, kas pāragri zaudējuši savus bērnus un tuviniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!