Foto: LETA

Valsts kontroliere Inguna Sudraba ir gandarīta par šajā amatā paveikto un uzskata, ka izdarīts ir daudz.

"Es lepojos ar to, kas ir izdarīts," viņa ceturtdien atzina žurnālistiem, vēršot uzmanību uz to, ka sabiedrības novērtējumā Valsts kontrole ir viena no augstāk vērtētajām institūcijām valstī, kas ir ne tikai viņas, bet visu Valsts kontroles darbinieku darba rezultāts.

"Ja man darbinieki uzsver, ka viņi lepojas, viņu tuvinieki, vecāki lepojas, ka viņi strādā Valsts kontrolē, tad tas ir augstākais gandarījums, ko vadītājs var iegūt. Mana pārliecība, vadot šo iestādi, ir bijusi, ka mums ir jābūt tādiem, kas var parādīt visiem pārējiem, kā pareizi ir jāorganizē darbs iestādē, jo tikai tad mums ir morālas tiesības pārbaudīt citus," sacīja Sudraba.

Viņa pastāstīja, ka no 2006.gada līdz pēdējām revīzijām šogad valsts un pašvaldību institūcijas, kā arī kapitālsabiedrības ieviesušas kopumā vairāk nekā 5000 Valsts kontroles ieteikumu.

Atklājot kādu nelikumīgu rīcību, Valsts kontrole ziņo par to tiesībsargājošajām institūcijām, kuru darbs ir identificēt vainīgās personas un noteikt vainas pakāpi. "Arī tur, kur ir atklāta nelikumīgā rīcība ar valsts līdzekļiem, ir daudz amatpersonu, kuras ir atbrīvotas no darba, pazeminātas amatā, kurām samazināta alga, bet tas nav rezultāts, ar ko es gribu lepoties," viņa teica un norādīja, ka vainīgās personas, protams, ir jāsoda, taču svarīgāk ir mainīt vidi, lai maksimāli novērstu iespēju izšķērdēt valsts līdzekļus.

Pašreizējās valsts kontrolieres Sudrabas pilnvaru termiņš beidzas nākamā gada 21.janvārī. Valsts kontrolieres amatā viņa tika ievēlēta 2004.gada 22.decembrī.

Valsts kontrole ir augstākā revīzijas iestāde valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!