Foto: DELFI

Runājot par studiju vietu izmaksām, pašmērķis nav nodrošināt augstskolu attīstību, bet gan kvalitatīvas studijas jauniešiem, piektdien Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) rīkotajā seminārā teica IZM Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktora vietniece augstākās izglītības jomā Inese Stūre.

"Augstskolas skatās uz sevi kā uz vienu veselumu, organismu un domā, kā to uzlabot. Vai mūsu darbs ir domāt tāpat? Pēc būtības nē. Galvenais ir nodrošināt kvalitatīvas studijas," raksturojot galveno mērķi, runājot par valsts finansējuma piešķiršanu studiju vietām, norādīja Stūre.

Viņa piebilda, ka augstskolas ir tikai organizatorisks ietvars, kas nodrošina studijas, un ir jārūpējas, lai tās ir kvalitatīvas.

Šāds Stūres paziņojums gan radīja nelielu izbrīnu citu semināra dalībnieku vidū, tostarp vairāku lielāko valsts augstskolu pārstāvju starpā.

Semināra mērķis bija izvērtēt esošā studiju vietu finansējuma aprēķina atbilstību reālajām izmaksām, dalīties dažādu valsts augstākās izglītības iestāžu pieredzē un redzējumā par studiju vietu finansēšanu, kā arī sniegt priekšlikumus izmaiņām studiju vietu izmaksu aprēķina metodikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!