Foto: DELFI
Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietnieks, Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktors Dmitrijs Kuļšs šonedēļ aiziet no darba ministrijā, atklāja Kuļšs.

Viņš sacīja, ka pēdējā darba diena ir piektdien, 18.janvārī. Par to, kāpēc izlēmis aiziet, un par nākotnes plāniem Kuļšs nevēlējās stāstīt. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Kuļšs darba gaitas turpinās ārvalstīs, jo uzvarējis konkursā un ieguvis labāku darbu.

Šajā amatā Kuļšs bija no pērnā gada jūlija, pirms tam viņš ministrijā strādāja par Politikas koordinācijas departamenta direktora vietnieku - Mūžizglītības attīstības nodaļas vadītāju, direktora pienākumu izpildītāju.

Izglītības un zinātnes ministra padomniece Inita Blačforda atklāja, ka tuvākajā laikā tiks lemts par to, kā tiks izvēlēts jauns darbinieks uz vakanto amatu. Kārtība darbinieka izvēlei tapšot zināma nākamnedēļ.

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis uzskata, ka Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departaments ir svarīgs posms ministrijas darbā, informēja ministra padomnieks Reinis Tukišs. "Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departaments šobrīd ir viens no nozīmīgākajiem IZM departamentiem, un manās interesēs ir tam iespējami ātri atrast kvalitatīvu, stingru un uz reformām vērstu vadību," sacīja Ķīlis.

Par to, kā to nodrošināt, ministrs lems kopā ar jauno ministrijas valsts sekretāri Sandu Liepiņu tūlīt pēc 22.janvāra.

Savukārt Kuļšam ministrs pateicas par līdzšinējo sadarbību un novēl jaunus izaicinājumus un veiksmes turpmākajā karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!