Ar bezvārtu neizšķirtu ceturtdien noslēdzās UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfināla atbildes spēle pārī starp Spānijas klubiem Madrides „Atletico” un „Valencia”. Divu maču summā tādējādi tika fiksēts rezultāts 2:2, taču vairāk izbraukumā gūto vārtu dēļ turnīra pusfinālā vietu sev nodrošināja „Atletico” komanda.

Abu komandu iepriekšējā tikšanās reize pirms nedēļas „Valencia” laukumā noslēdzās ar neizšķirtu 2:2,  mājiniekiem divkārt atspēlējot vienu vārtu deficītu. Tieši ar šādu pat gala iznākumu bija noslēgusies arī viena no divām šo vienību cīņām Spānijas čempionāta ietvaros, kamēr otrajā „La Liga” duelī „Atletico” savus sāncenšus uzveica ar rezultātu 4:1. 

Viesos gūtie divi vārti ļāva nelielu priekšrocību pirms atbildes spēles iegūt „Atletico” vīriem, jo ceturtdienas cīņā viņus pilnībā apmierinātu arīdzan neizšķirti 0:0 vai 1:1. Un tieši ar vienu no šiem gala iznākumu variantiem mačs arī noslēdzās... 

Pirmais spēles puslaiks nepriecēja skatītājus ar atraktīvu un vārtu gūšanas iespējām bagātu futbolu. Tieši otrādi – laukumā ritēja abpusēji piesardzīga un uzmanīga spēle, kurā nedaudz kvalitatīvāk izskatījās laukuma saimnieki. Vārtu gūšanas pusmomenti bija Serhio Aguero un Antonio Lopesam, savukārt Djego Forlana sitienu tikai ar ļoti lielām grūtībām spēja atvairīt „Valencia” vārtsargs Sesars. 

Viesu rindās aktīvākais bija Davids Villa, tomēr „Valencia” pirmajās 45 minūtēs nebūt neatgādināja komandu, kurai no šīs spēles vajadzētu kaut ko vairāk par neizšķirtu. Samērā vienmuļā ritējumā puslaiks arī noslēdzās ar rezultātu, kas pilnībā apmierināja „Atletico” futbolistus. 

Mājinieki arī pēc pārtraukuma atstāja sportiskajā ziņā labāku iespaidu. Teicamu iespēju 47.minūtē neizmantoja Forlans, kura raidījums no teicamas pozīcijas lidoja tikai pavisam nedaudz pāri Sesara sargātajam „cietoksnim”. Savukārt 75.minūtē pēc šī paša urugvajiešu uzbrucēja veiktā sitiena pēc „Valencia” vārtsarga „iejaukšanās” trāpīja pa vārtu stabu. Drīz vien atbildes uzbrukums padevās arīdzan ciemiņiem – pēc vienas no retajām reizēm, kad „Valencia” komandas spēlētājiem izdevās „uzlauzt” sāncenšu aizsardzību, vārtu pārliktni „norībināja” Villa. 

Atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās, un UEFA Eiropas līgas pusfinālā iekļuva „Atletico”, kas šajā turnīra stadijā samēros spēkus ar angļu „Liverpool” vienību. 

Komandu sastāvi: 

Atletico: de Hea, Huanito, Ujfalusi, Lopess, Domingess, Simao, Asuncao, Garsija, Raijess (Jurado 45’), Forlans (Kamačo 83’), Aguero (Salvio 90’). 

Valencia: Sesars, Aleksis (Navaro 80’), Džoakins (Zigičs 70’), Baraja, Fernandess, Silva, Maduro, Alba, Villa, Pablo, Mata (Vicente 70’). 

Brīdinājumi: 

Raijess 24’, Aguero 90’ – Džoakins 34’, Mata 41’, Silva 74’

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!