Foto: LETA
Trīs Rīgas centra ielās tuvākajā laikā uzkrāsos zilas rekomendējamās velojoslas, lai mudinātu vadītājus uzlabot attieksmi pret riteņbraucējiem, kā arī krāsos Vanšu tilta margas vienā tilta pusē, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja otrdien piešķīra gandrīz 50 tūkstošus latu Vanšu tilta margu krāsošanai Daugavas lejteces pusē. Satiksmes departaments sagatavoja margu krāsošanas tāmi par 49 793 latiem pēc veloceliņa Centrs – Imanta apsekošanas aprīļa nogalē, kad pašvaldības amatpersonas konstatēja margu slikto stāvokli.

Margas krāsos tikai vienā tilta pusē, kurā iezīmēts gājēju un velosipēdu celiņš, kas ved uz tilta malā topošo atpūtas vietu Ķīpsalā. Departamenta speciālisti komitejas deputātiem skaidroja, ka šajā pusē margas ir apsūbējušas un bojātas vairāk, tādēļ, ka, visticamāk, tās ietekmē valdošie vēji no jūras puses. Krāsošanu plānots pabeigt mēneša laikā.

Savukārt 1756 latu tika atvēlēti zilas krāsas velo simbolu uzklāšanai Elizabetes ielas posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Krišjāņa Barona ielai, Dzirnavu ielas posmā no Marijas ielas līdz Tērbatas ielai un Lāčplēša ielas posmā no Aleksandra Čaka ielas līdz Skolas ielai.

Komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks atgādina, ka šis ir pilotprojekts, ar kuru pašvaldība mudina autovadītājus uzlabot attieksmi pret velobraucējiem. "Ja redzēsim, ka šādas joslas veicina automašīnu vadītāju un velosipēdistu savstarpēju sapratni, tādas pakāpeniski tiks izveidotas uz citām centra, kā arī maģistrālajām ielām," informēja komitejas vadītājs.

Velo simbolu krāsojums nepieciešams, lai transportlīdzekļu vadītāji redzētu, ka iezīmētā brauktuves daļa ir paredzēta velobraucējiem, lai velobraucēji brauktu pa šo iezīmēto daļu. Rekomendējamo velojoslu ieviešana uzlabotu satiksmes dalībnieku drošību, skaidro Satiksmes departaments.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!