Foto: LETA
Aizsardzības ministrs Artis Pabiks pēc informācijas izvērtēšanas un sarunas ar Rekrutēšanas un jaunsardzes centra (RJC) vadītāju Druvi Kleinu piektdien nolēmis nepieņemt viņa atlūgumu. Kleins atlūgumu iesniedza saistībā ar centra sniegto atbalstu bērnu braucienam uz militāro nometni Krievijā.

Pabriks norāda, ka Kleina kā amatpersonas rīcība nav bijusi pareiza, jo, izsniedzot formastērpus, netika ievērota procedūra.

"Taču, ņemot vērā to, ka līdz šim nav bijušu nekādu šaubu par Kleina lojalitāti un godaprātu, uzskatu, ka RJC vadītājam ir jāturpina darbs," norāda Pabriks.

Turklāt Jaunsardzes stiprināšanā jau tuvākajā laikā veicama virkne pasākumu, lai pilnvērtīgi varētu sagatavoties jaunajam mācību gadam, atzīmē ministrs.

Sarunā ar aizsardzības ministru, Kleins apliecinājis, ka turpmāk, pieņemot lēmumus par RJC sniegto atbalstu jauniešu pasākumu organizēšanai, daudz rūpīgāk izvērtēs pasākumu mērķi, un uzdevumus, lai gūtu pārliecību par to atbilstību valsts jaunatnes politikas pamatnostādnēm, aizsardzības nozares un RJC mērķiem un uzdevumiem, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijā (AM). 

Kā ziņots, šā gada 22.maijā Kleins iesniedza aizsardzības ministram Pabrikam atlūguma vēstuli saistībā ar publiskā telpā izskanējušo informāciju par RJC iespējamos materiāltehnisko atbalstu Latvijas skolnieku dalībai jauniešu nometnē Krievijā.

Latvijas televīzijas (LTV) raidījums "De facto" iepriekš ziņoja, ka Rīgas skolēnu dalību militāri ideoloģiskajā nometnē Krievijā "Sojuz 2012" atbalstījis arī Rīgas pašvaldības nodibinājums "Rīgas Tūrisma attīstības birojs" - zīmola "LiveRiga" uzšuve bija manāma uz nometnes dalībnieku formastērpiem.

Šī jauniešu nometne notikusi pagājušā gada maijā Pleskavas apgabala "Veļikije Luki" apkaimē, kur piedalījās 13-16 gadus veci jaunieši no Krievijas un bijušajām Padomju Savienības republikām. No Latvijas piedalījās vairāk nekā 10 skolēnu Afganistānas Kara veterāna Sergeja Īvāna vadībā, kura dēls un vairāki citi nometnē pabijušie mācās Rīgas 34.vidusskolā.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) žurnālistiem stāstīja, ka atbalstu bērniem, kuri piedalījās militārajā nometnē Krievijā, Rīgas domei prasījis neatkarīgais Saeimas deputāts Gunārs Rusiņš, taču AM skolēnus nodrošinājusi ar šai nometnei nepieciešamajiem formas tērpiem.

Savukārt Pabriks Ušakova izteiktos pārmetumus komentēja kā neiespējamus, norādot, ka AM formastērpus piešķir tikai militārpersonām un jaunsargiem.

"Man nav informācijas, ka šie jaunieši bijuši jaunsargi. Ja arī viņi tādi būtu bijuši, pēc dalības šajā nometnē viņi Jaunsardzes rindās vairs nebūtu," teica Pabriks.

Tajā pat laikā ministrs pieļāva, ka formastērpus, kuros jaunieši piedalījās nometnē, kāds bija vai nu aizņēmies, vai nozadzis no ministrijas. Tāpat Pabriks piebilda, ka kamuflāžas formastērpus, iespējams jaunieši paši iegādājušies veikalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!