Foto: LETA
Lai arī sestdienas vakarā, reaģējot uz ziņām par SC triumfu Rīgā, valdošās partijas Vienotība līderi teju vienbalsīgi tajā vainoja labējā politiskā spektra sadrumstalotību, pagaidām pāragri runāt par to, ka labējās partijas Saeimas vēlēšanās nākamgad varētu startēt kopā.

Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kampars portālam "Delfi" pieļauj, ka pašvaldību vēlēšanu rezultāti Rīgā varētu veicināt politiskā spektra konsolidāciju vēl šīs Saeimas sasaukuma laikā, tomēr vienlaikus norāda: "Stipri pāragri vēl šādus lēmumus pieņemt!"

Viņaprāt, 2014. gadā, ejot uz Eiropas parlamenta un Saeimas vēlēšanām, Vienotībai svarīgākais pārliecināt vēlētājus par to, ka tā nav sevi izsmēlusi.

" Jāspēj parādīt, ka Vienotība spēj atjaunoties, ka Vienotība spēj izvirzīt jaunus līderus, kuri ir pārliecinoši, ka Vienotība spēj jaunas idejas piedāvāt," teica Kampars.

Viņaprāt, SC triumfs pašvaldību vēlēšanās Rīgā nebūt nenozīmē tikpat spožus rezultātus arī parlamenta vēlēšanās. "Pašvaldību vēlēšanās tā bija mēra kandidātu cīņa un jāatzīst, ka Ušakovs kā mēra kandidāts bija pārliecinošāks," uzskata Kampars.

Runājot par partijas nākotnes plāniem, Vienotības ģenerālsekretārs portālam "Delfi" teica: "Mēs turpināsim plesties reģionos, mēs turpināsim partiju gan kvalitatīvi, gan kvantitatīvi pilnveidot, es redzu ārkārtīgi lielu potenciālu sadarbībai ar reģionālajām partijām, kuru vidū mums jau ir divi ārkārtīgi cieši partneri – Tukuma partija un Latgales partija. Es domāju, ka šo loku varētu paplašināt jau tuvākajā laikā."

Tikmēr Nacionālās apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars SC pārliecinošo uzsvaru Rīgā uzskata par trauksmes signālu.

" SC mērķis ir centrālā vara un es šobrīd varu teikt, Rīgas vēlēšanu rezultāti ir viņiem atspēriena punkts," portālam "Delfi" teica Dzintars.

Viņš pieļauj, ka tieši Nacionālā apvienība varētu mudināt labējos politiskos spēkus saliedēt spēkus pirms 2014. gada Saeimas vēlēšanās.

"Nacionālā apvienība tas būtu goda jautājums, jo no latviešu partijām mēs esam nostartējuši vispārliecinošāk Rīgā. Tas nozīmē, ka vēlētāji redz, ka NA piedāvājums un vērtības ir tās, kas rada pretsparu SC."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!