Foto: DELFI

Otrdien Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Sārts NATO Stratēģiskās komunikācijas konferencē “StratCom” iepazīstināja ar Latvijas iniciatīvu veidot Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru Rīgā. To nozares eksperti atzina par nozīmīgu ieguldījumu NATO spēju stiprināšanā.

 „Mainīgajā komunikācijas vidē ir būtiski nodrošināt, ka NATO rīcībā ir institūcija, kura būtu spējīga meklēt risinājumus, kā NATO vajadzētu reaģēt uz pieaugošajiem izaicinājumiem informācijas telpā un tādējādi sekmīgāk īstenot vienotu alianses politiku," uzsvēra Sārts.

 „Ir nepieciešams radīt centru, kas spēj veikt pastāvīgu analīzi par mūsdienu komunikācijas vidi un tehnoloģijām, kas ietekmē politikas procesus, kā arī apkopot pieredzi un gūtās mācības, veidojot turpmāko NATO politiku un stratēģisko plānošanu," sacīja Sārts.

„Baltijas valstis jau ir praksē parādījušas, ka, sadarbojoties var sekmīgi īstenot kopīgus projektus, tādēļ šāda prakse var kļūt par piemēru arī "StratCom" izcilības centra veidošanā, NATO dalībvalstīm iesaistoties centra darbā."

Valsts sekretārs savā uzrunā akcentēja, ka Latvija šobrīd ir devusi būtisku ieguldījumu, lai nodrošinātu centra darbības uzsākšanu jau 2014.gada otrajā pusē. Centra izveidei atbalstu maija beigās izteica arī Latvijas valdība.

Konferences laikā nozares eksperti sniedza arī savus ierosinājumus, par to, kādus aktuālos jautājumus būtu nepieciešams iekļaut "StratCom" izcilības centra darba kārtībā.

Šonedēļ Sabiedroto spēku augstākā virspavēlniecība Eiropā (SHAPE) organizē "StratCom" konferenci Latvijā, kuras galvenais mērķis ir pārrunāt NATO "StratCom" spēju pilnveidošanu, lai atbalstītu Alianses īstenotās operācijas, uzdevumus un aktivitātes.

SHAPE organizētā konference ir viens no vadošajiem NATO "StratCom" pasākumiem, lai stiprinātu sadarbību, veicinātu progresu un izvirzītu turpmākos mērķus.

Jau vēstīts, ka Latvija vēlas Rīgā veidot NATO izcilības centru stratēģiskās komunikācijas jautājumos, kurš varētu analizēt un īstenot pētījumus par komunikācijas tendencēm. Par to šā gada pavasarī Briselē notiekošajā NATO aizsardzības ministru sanāksmē paziņojis aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V).

"Aliansei ir jāuzlabo saziņa ar sabiedrību gan attiecībā uz tās militārām operācijām, gan pieņemtajiem politiskajiem lēmumiem. Šī izcilības centra mērķis būs veikt analīzi un pētījumus par komunikācijas tendencēm, apkopot sabiedroto zināšanas un labāko praksi, lai veicinātu vienotu izpratni un paaugstinātu efektivitāti," uzsvēris Pabriks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!